Rybářský rozcestník

Pstruh pečený v troubě v alobalu

Očištění pstruzi pokapaní citrónovou šťávou a Martini, naplnění petrželkou, obložení žampiónovou směsí, v alobalu v troubě upečení doměkka.

2 náročnost
40 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks pstruhů po 300 g
  • 4 ks rajčata
  • 1 ks cibule
  • 1 svazek petržele
  • 1 svazek tymiánu
  • 1 šálek suchého bílého Martini
  • 250 g žampiónů
  • 50 g másla
  • šťáva ze 2 ks citrónů
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • alobal
  • Příprava

    1. Omyté a osušené pstruhy osolíme, okořeníme pepřem, pokapeme citrónovou šťávou a do břišních dutin vložíme několik snítek petrželky
    2. na másle zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby a osmahneme je
    3. Rajčata oloupeme, zbavíme semínek, nakrájíme na kostičky a s nasekaným tymiánem vmícháme k houbám, směs osolíme a okořeníme pepřem
    4. Pstruhy poklademe na čtyři pláty alobalu, obložíme je žampiónovou směsí, pokapeme Martini, důkladně zabalíme a balíčky na plechu v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme asi 20 minut.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….