Rybářský rozcestník

Makrela pečená s bylinkovým máslem

Makrely potřené bylinkovým máslem, pečené v troubě podlité bílým vínem.

2 náročnost
45 minut
  • 4 ks čerstvé makrely
  • 100 g bylinkového másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 dl bílého vína
  • sůl
  • kolečka citrónu a čerstvé bylinky na ozdobu
  • Příprava

    1. Makrely opláchneme pod studenou tekoucí vodou, okapané z venku i zevnitř osolíme
    2. Rozpuštěným bylinkovým máslem ryby potřeme, lehce posypeme moukou a vložíme do pekáčku s vínem
    3. Pečeme odkryté v troubě vyhřáté na 190-200 °C tak dlouho, až se víno částečně vsákne do ryb a odpaří.

    Doporučení

    Takto připravené makrely servírujeme například se šunkovou rýží, ozdobené plátky citrónu a čerstvými bylinkami.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….