Rybářský rozcestník

Pstruh (siven) pečený na slanině

Osolené a pepřem okořeněné ryby (pstruzi, siveni), obložené moučným máslem, upečené v troubě na plátcích slaniny.

2 náročnost
40 minut
  • 4 ks pstruhů nebo sivenů (800 g)
  • 1 ks cibule
  • 1 ks bobkového listu
  • 100 g slaniny
  • 65 g másla
  • 15 g hladké mouky
  • strouhanka
  • pepř
  • sůl
  • alobal na máslo
  • Příprava

    1. Na dno pánve vyskládáme plátky slaniny, kolečka cibule a nadrcený bobkový list
    2. Přidáme vykuchané, oprané a důkladně okapané ryby, osolené a okořeněné pepřem
    3. Maso poklademe lupínky moučného másla
    4. Vše posypeme jemnou strouhankou a pokryjeme plátky slaniny
    5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

    Příprava moučného másla:
    Změklé máslo promícháme s hladkou moukou, hmotu vytvarujeme do válečku, zabalíme do alobalu a necháme v lednici ztuhnout.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.