Rybářský rozcestník

Perlín po domácku

V rozehřátém másle, citrónové šťávě a nasekané petrželce naložené porce (půlky) perlínů, upečené v košilce z rozšlehaných vajíček a mouky.

2 náročnost
40 minut
+ 10 hodin odležení  
  • 800 g perlínů, plotic nebo jiných bílých ryb
  • 60 g másla
  • 50 g oleje
  • 1-2 ks vejce
  • citrónová šťáva
  • hladká mouka
  • mléko
  • muškátový květ
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné a naporcované ryby opláchneme pod tekoucí studenou vodou, pak je osušíme papírovým ubrouskem, vložíme do hrnce
    2. V jiné nádobě rozehřejeme máslo, přidáme citrónovou šťávu, čerstvě nasekanou petrželku a muškátový květ, zamícháme a nalijeme na ryby, necháme asi 10 hodin odležet
    3. Okapané ryby pomoučíme, obalíme v rozšlehaném vejci smíchaném s trochou mléka a pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C v rozpáleném oleji
    4. Upečené porce perlínů na talířích pokapeme citrónovou šťávou a nejlépe ihned podáváme.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….