Rybářský rozcestník

Pečený amur

Osolené porce amura pečené polité smetanou a rozpuštěným máslem.

2 náročnost
35 minut
  • 800 g amura
  • 80 g másla
  • 100 ml zakysané smetany
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené porce amura vložíme do máslem vymazaného pekáčku nebo zapékací misky
    2. Jednotlivé maso polijeme smetanou a pokropíme zbytkem rozpuštěného másla
    3. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25 minut, během pečení rybu poléváme vypečenou šťávou
    4. Hotové upečené rybí maso posypeme nasekanou petrželkou a můžeme servírovat.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….