Rybářský rozcestník

Candát á la Chambord

Vykuchaný, v celku předvařený candát, upečený potřený směsí s podušených hub a dalších ingrediencí, posypaný osmaženou strouhankou.

3 náročnost
40 minut
  • 1,2 kg candáta nebo jiné okounovité ryby
  • 130 g másla
  • 100 g čerstvých hub
  • 3 ks vejce
  • 1/2 ks housky
  • mléko
  • strouhanka
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchaného a očištěného candáta povaříme 8 minut v mírně osolené vodě, pak rybu rozpůlíme a vykostíme
    2. Odkrojky z masa prolisujeme spolu s houskou namočenou v mléce, přidáme 60 g másla, vejce, osolíme a přimícháme nasekané houby podušené na másle
    3. Obě půlky candáta vložíme vnitřní stranou do vymazaného pekáče, vnější stranu potřeme připravenou směsí a posypeme osmaženou strouhankou
    4. Na závěr maso poklademe kousky zbylého másla a candáta pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10 minut.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….