Rybářský rozcestník

Štika na kysané smetaně

Pečená štika s kysanou smetanou.

2 náročnost
80 minut
  • 1 ks štiky
  • 2 lžíce stolního oleje
  • 1 lžička mletého pepře
  • 60 ml kysané smetany
  • šťáva z 1 citrónu
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl
  • Příprava

    1. Dobře očištěnou a vykuchanou štiku opepříme a osolíme vně i uvnitř, polijeme olejem a vložíme na pekáč, pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C zhruba 8-10 minut
    2. Pak ji zalijeme kysanou smetanou a dále pečeme zvolna (170 °C) asi 45 minut až 1 hodinu
    3. Když je štika upečená, nakrájíme ji a jednotlivé porce pokapeme na talíři citrónovou šťávou
    4. Vypečenou šťávu z ryby ještě chvíli povaříme, ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem, případně solí a nalijeme na jednotlivé porce štiky.

    Doporučení

    Podáváme s vařeným bramborem posypaným pažitkou.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….