Rybářský rozcestník

Tradiční rybářské závody

Český rybářský svaz, z. s., místní organizace Cheb, místní skupina Plesná, za podpory Města Plesná pořádá v sobotu 6. května 2023 TRADIČNÍ RYBÁŘSKÉ ZÁVODY na revíru č.431 039 Ohře 18, PR 02 rybník Cézar….

Rybářské

Časový rozvrh:

  • 5:00 prezentace, losování lovného místa
  • 6:00 zahájení rybářských závodů
  • 11:00 ukončení rybářských závodů
  • 11:30 vyhlášení výsledků závodů

Propozice rybářských závodů:

  • startovné činí 200,- Kč (ve startovném je zahrnuto občerstvení – klobása, pivo nebo limo)
  • závodů se může zúčastnit člen ČRS, který má platný rybářský lístek a platnou povolenku k lovu ryb (doklady předloží pořadatelům při prezentaci)
  • lov ryb na dva pruty
  • způsoby lovu ryb (položená, plavaná)
  • losování lovného místa (70 lovných míst)
  • do závodů se započítávají ryby: amur, lín, kapr, které dosahují zákonem stanovené nejmenší lovné míry
  • pořadí závodníků určí součet délky nachytaných ryb, v případě shody rozhodne o pořadí: 1. nejdelší ulovená ryba, 2. nejtěžší ulovená ryba

Více zde: https://www.crsplzen.cz/inpage/tradicni-rybarske-zavody/

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Obal na plynovou láhev o objemu 10 kg

Kdo pravidelně jezdí k vodě a používá plynové bomby ví, že především v podzimních a zimních měsících, když přituhne, je venku pod 10 °C, ale i méně, plyn zlobí, nemá takový výkon, jako v letních měsících, když je okolní teplota mnohem a mnohem vyšší. Pak se hodí bombu uchovávat v teple. Ale jak to zařídit?