Rybářský rozcestník
0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

řízkovnice

Nádoba na nástražní rybky. Většinou se skládá ze dvou částí, jedna je nádoba, ve které drží voda, druhá část je dírkovaná, do které se zavírají ryby určené na vnadění dravců. Vnitřní část, která je samozřejmě také uzavíratelná, se potápí i s rybami do vody, kde ryby šetrněji přečkají čas čekání, než budou použité jako nástraha. Nepoužité ryby se takto šetrně mohou opět převést na jiné lovné místo, nebo zpět domů. Řízkovnice jsou skvělé hlavně v letních měsících, kdy díky vysokým teplotám ryby rády v běžných kbelících hynou.

Řízkovnice - nádoba na nástražní rybky.

Řízkovnice – nádoba na nástražní rybky.

Řízkovnice na nástražní rybky zajištěná na břehu.

Nejčtenější články

Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

Chov a skladování žížal

Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

Výroba závaží z kamene

Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím