Rybářský rozcestník

Rybářské závody „O pohár předsedy SÚS“ Pískova Lhota 2020

Závod dospělých „O pohár předsedy SÚS“ se bude konat v sobotu, 16. 5. 2020, na nové pískovně u Pískové Lhoty. Dětský závod „O pohár předsedy SÚS“ pak proběhne v sobotu, 6. 6. 2020, na Slonu v Bělé pod Bezdězem.

Závodem dospělých budeme zahajovat provoz na naší nové pískovně, buďte mezi prvními, kdo si na ni zarybaří.

Zájemci si již mohou rezervovat místa na e-mailu: [email protected], nejpozději do 4. 5. 2020.

V přihlášce uvádějte: jméno, příjmení, místní organizaci, rok narození

Podmínkou rezervace je zaplacení startovného ve výši 300,- Kč na účet SÚS, č. ú. 115-8444200237/0100, poté bude rezervace potvrzena. Jako variabilní symbol uvádějte datum narození, ve zprávě pro příjemce pak jméno a příjmení závodníka.

Počet míst je omezený na 150, zbytek volných závodních míst bude k dispozici ráno v den závodu, startovné na místě činí 400,- Kč.

Více zde: https://www.crs-sus.cz/

Nejčtenější články

Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

Ryby v české kuchyni – 1. díl

Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.

Ryba v české kuchyni – 3. díl

Jak bylo uvedeno v minulých dílech, ryby se ve středověku objevovaly na stolech především šlechty, měšťanů a bohatších sedláků, ovšem postupem času si je mohl dopřát i chudý lid. Zakoupit se daly třeba na trzích, kde tehdy fungoval také barterový systém (směnný obchod), takže chudší vrstvy obyvatel mohly zakoupit nebo častěji směnit ryby od říčních rybářů, kteří je na trh dodávali. Rybáři občas ryby směnili za jiné zboží, za maso od řezníků, zeleninu, ale také košíky, či jiné potřeby do domácnosti, ale i pro práci.