Rybářský rozcestník

Český sumec 2020

Ahoj rybáři! 4. ročník závodu Český sumec 2020 je tu, 4 krát hurá hurá hurá hurá. Ne, teď vážně. Rádi bychom vás pozvali na další ročník jedinečného závodu v ČR a jak již ze samotného názvu vyplývá, chytat se bude opět král našich vod, sumec velký. Čtvrtý ročník závodu se uskuteční 3 – 6. 9. 2020 na stejném místě jako loni! Vltava 10-14, Údolní nádrž Slapy (401 022) od Živohošťského mostu až po Cholínský most.

Minulý ročník byl z našeho pohledu zatím nejlepší, a proto jsme se rozhodli nic neměnit,ani bodování, které se osvědčilo. Dále nás mile překvapil velký zájem o tombolu, na kterou se můžete těšit i letos. Loni nám počasí moc nepřálo, bylo to znát i na menší aktivitě a menším počtu ulovených sumců. Naštěstí se poslední den počasí umoudřilo a sumci zase začali kousat, byl to závod až do poslední chvíle. Nakonec se čekalo zdali se povede zdolat asi největší rybu závodu a povedlo se vytáhnout sumce o úctyhodné délce 189cm. Samotný závod byl tím pádem zakončen tím nejhezčím, a to puštěním krále zpět do svého revíru.

Letos vás opět čeká spousta krásných cen od našich partnerů, ceny máme pro všechny účastníky, nikdo neodchází s prázdnou, čeká na vás krásné zázemí samotného závodu, super atmosféra a krásná příroda,v neposlední řadě nezapomenutelný zahajovací večírek pro závodníky s grilováním a tombolou. Takže už jen dobrou náladu s sebou a rádi vás uvidíme na 4. ročníku Český sumec 2020. Víc informací v propozicích závodu nebo na telefonu 605 545 669 Filip.

Délka závodu bude opět 48 hodin non stop !!!

Propozice a další info o závodu zde: http://ceskysumec.cz

Nejčtenější články

Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

Ryby v české kuchyni – 1. díl

Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.

Ryba v české kuchyni – 3. díl

Jak bylo uvedeno v minulých dílech, ryby se ve středověku objevovaly na stolech především šlechty, měšťanů a bohatších sedláků, ovšem postupem času si je mohl dopřát i chudý lid. Zakoupit se daly třeba na trzích, kde tehdy fungoval také barterový systém (směnný obchod), takže chudší vrstvy obyvatel mohly zakoupit nebo častěji směnit ryby od říčních rybářů, kteří je na trh dodávali. Rybáři občas ryby směnili za jiné zboží, za maso od řezníků, zeleninu, ale také košíky, či jiné potřeby do domácnosti, ale i pro práci.