Rybářský rozcestník

Lac Du Chantereine

5.9.2016
Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!

Štítky:

Lac du Chantereine

Cires-Lés-Mello
445 km from Utrecht

At only a 4,5 hour drive from Utrecht you can find Lac du Chantereine in an area full of lakes. A beautiful 18 acres lake in the middle of a forrest and still shops are near by.

The average depth of Lac du Chantereine is around 2 meter with the deepest spot at 7,3 meter.
It has a sandly soil with some weed. This is a good lake for even the beginner as the advanced angler. Because of the short trip it is a perfect destination for a (long) weekend away, but also to book for a whole week.



Stock

Stock unknown entirely but over 300 different carp have been caught with many more still not feeding on our baits. This lake is full of surprises of uncaught carp. Lake record stands at 25kg with 3 fish always over 22,5kg and around 20 known 18kg+ with most be over 20kg and growing quickly.

Facilities

The ‘back to basic’ anglers will love it at Lac du Chantereine. 10 Anglers maximum, 7 single swims and 3 double swims. Toilets on side but no shower. Shops are nearby at a 5 minute drive maximum.

Accommodation

Lac du Chantereine does not have an accommodation so you need to bring your own bivvy.

The post Lac Du Chantereine appeared first on Carp Crossing | WEBSITE.

Nejčtenější články

Uzení ryb podle baštýřek

Ženy baštýřů byly mistryně na přípravu pokrmů. Jejich muži se starali o skupinu rybníků v rámci panství, později rybářského střediska. Rybářská bašta byla závětřím, kde se scházeli i ostatní baštýři, sádečtí, rybáři. Baštýřky, nebo také poněmčeně fišmajstrové, se staraly o žaludky mužů, připravovali dobrou rybí baštu do žaludku. Konzumace ryb na baštách byla nadprůměrná, než v jiných rodinách, kde se ryba na talíři objevila zřídka, nebo jen o Vánocích. Recepty, které zde vznikaly, patřily k rodinnému stříbru, předávaly se ústně, nebo rovnou na talíři. Spotřeba 20 kilogramů ryb na hlavu ročně na baštách byl průměr. Ryby se zde připravovali na mnoho způsobů a vznikaly zde opravdu nejlepší a originální recepty na jejich úpravu. Běžně se zde ryby také udily. Samotnou přípravu ryb a jejich naložení do láku zajišťovali baštýřky, samotné uzení pak většinou byla práce jejich mužů.

Legenda rybích labužníků – ježdík obecný

Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.

Český tým vybojoval bronz na 28. Mistrovství Evropy v muškaření

Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.