Rybářský rozcestník

Pstruh na pórku a česneku

Na másle v troubě upečení pstruzi spolu s kolečky pórku a plátky česneku.

2 náročnost
25 minut
Pstruh na pórku a česneku
  • 4 ks pstruha
  • 4-6 ks stroužků česneku
  • 1 ks pórku
  • 1/2 hrsti i listů nasekané petrželky
  • 3-4 lžíce másla
  • kolečka citrónu na ozdobu
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Ryby opláchneme, osušíme, narovnáme na plech, osolíme, okmínujeme a obložíme kousky másla
    2. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme 10 minut
    3. V této fázi přípravy obložíme pstruhy na kolečka nakrájeným pórkem a a plátky česneku, pečeme tak dlouho, až zelenina změkne
    4. Jednotlivé porce položíme na talíře, každého pstruha přelijeme šťávou z másla, pórku a česneku a ozdobíme nasekanou petrželkou a kolečkem citronu.

    Doporučení

    Podáváme například s rozmarýnovými brambory a smetanovým špenátem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2021 – revíry, na kterých lze chytat 24 hodin

    Oblíbenost nonstop revíru u rybářů každým rokem stoupá a není divu. Každý zkušený rybář ví, že právě v nočních hodinách může přijít opravdový trofejní úlovek. Ovšem revíry, kde se může chytat 24 hodin má každý kraj jen několik. Tady je jejich seznam.

    Jak správně namotat vlasec či pletenku na naviják

    I když jde o článek pro začínající rybáře, ze zkušenosti vím, že i mnoho rybářů, co chytají již mnoho let, neumí správně namotat vlasec či pletenku na cívku navijáku. Existuje totiž pár důležitých kroků, jak správně na to a neměl by se ani jeden z nich podcenit či dokonce vynechat.

    Nové method feeder formičky

    Na rybářském trhu se objevily nové method feeder formičky na plnění method feeder krmítek. V čem jsou nové? Tyto formičky ve tvaru „skořápky“ se jednoduše používají, jejich naplnění je rychlé a vyprázdnění ještě rychlejší především díky otevírání v podélné ose formičky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím