Rybářský rozcestník

Pstruh na pórku a česneku

Na másle v troubě upečení pstruzi spolu s kolečky pórku a plátky česneku.

2 náročnost
25 minut
Pstruh na pórku a česneku
  • 4 ks pstruha
  • 4-6 ks stroužků česneku
  • 1 ks pórku
  • 1/2 hrsti i listů nasekané petrželky
  • 3-4 lžíce másla
  • kolečka citrónu na ozdobu
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Ryby opláchneme, osušíme, narovnáme na plech, osolíme, okmínujeme a obložíme kousky másla
    2. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme 10 minut
    3. V této fázi přípravy obložíme pstruhy na kolečka nakrájeným pórkem a a plátky česneku, pečeme tak dlouho, až zelenina změkne
    4. Jednotlivé porce položíme na talíře, každého pstruha přelijeme šťávou z másla, pórku a česneku a ozdobíme nasekanou petrželkou a kolečkem citronu.

    Doporučení

    Podáváme například s rozmarýnovými brambory a smetanovým špenátem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Výměnný obchod s kosem

    Už jsem zažil u vody kdejaká zvláštní setkání, ale tento zážitek s „taťkou“ kosem si tedy opravdu nemohu nechat pro sebe. 🙂 Stalo se to poměrně nedávno na mé jednodenní rybářské výpravě na Rozkoši…

    Rady pro začínající vláčkaře – nástrahy vhodné pro vláčení

    Ano, vláčení je fenomén, ale je to především dřina. Někdy ani 300 náhozů nestačí k tomu, aby člověk spatřil nějakou tu šupinu. Vláčkař musí být nejen tělesně zdatný, ale také musí překypovat výrou v sebe sama. Někdy totiž ani několik hodin prohazování vodou nestačí k tomu, aby byl lov úspěšný a pak jen psychicky zdatný rybář dokáže další den vzít vláčecí prut opět do ruky a nahodit. Kromě výše uvedeného i znalost vody, či konkrétního místa, kde rybář chytá a také slušná výbava vede k úspěchu. Ovšem pro úspěšný lov vláčením je především nutná ta pravá nástraha, právě ta často rozhoduje o tom, zda rybář ten den zasekne rybu, nebo ne.

    Jak zajisti kus rohlíku na háček při chytání tzv. na mlaskačku

    Existuje více montáží a návazců s kterými můžeme nabízet kus rohlíku rybám pěkně z hladiny, tzv. na mlaskačku. Pro milovníky dalekých a razantních náhozů tu mám způsob nastražení rohlíku pomocí háčku s přívěsem, boilie jehly a kousku klacku, nebo i klasické zarážky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím