Rybářský rozcestník

Pstruh na pórku a česneku

Na másle v troubě upečení pstruzi spolu s kolečky pórku a plátky česneku.

2 náročnost
25 minut
Pstruh na pórku a česneku
  • 4 ks pstruha
  • 4-6 ks stroužků česneku
  • 1 ks pórku
  • 1/2 hrsti i listů nasekané petrželky
  • 3-4 lžíce másla
  • kolečka citrónu na ozdobu
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Ryby opláchneme, osušíme, narovnáme na plech, osolíme, okmínujeme a obložíme kousky másla
    2. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme 10 minut
    3. V této fázi přípravy obložíme pstruhy na kolečka nakrájeným pórkem a a plátky česneku, pečeme tak dlouho, až zelenina změkne
    4. Jednotlivé porce položíme na talíře, každého pstruha přelijeme šťávou z másla, pórku a česneku a ozdobíme nasekanou petrželkou a kolečkem citronu.

    Doporučení

    Podáváme například s rozmarýnovými brambory a smetanovým špenátem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Lov sumců na položenou na živé či mrtvé ryby

    Jedna z možností, jak chytat sumce tzv. „na těžko“ je nalíčit návazce u dna, nebo kousek nade dnem a nabídnout jim živou, či mrtvou rybku, nebo její části.

    Nastražení PopUp boilie na mikro obratlík

    U některých montáží jako Ronnie Rig, či Slip D Rig se PopUp boilie navazuje na mikro obratlík a to pomocí vlasce nebo přímo, pro tyto účely vytvořené, bait floss šňůry. V tomto články vám ukážeme pomocí foto návodu přesný postup, jak na to.

    České přívlačové nástrahy BROSLURES si získávají více a více fanoušků!

    O firmě, jejich produktech a plánech do budoucna, jsme se bavili se spolumajitelem a spoluzakladatelem firmy Tomášem Šimandlem.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím