Rybářský rozcestník

Losos na pomerančích

Opečený marinovaný losos servírovaný s pikantní omáčkou.

2 náročnost
45 minut
+ doba marinování  
  • 600 g lososa
  • 50 g kaparů
  • 200 ml pomerančového džusu
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 3 lžíce oleje
  • 3 ks pomerančů
  • špetka šafránu
  • drcený pepř
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného lososa naporcujeme, osolíme, lehce posypeme drceným pepřem a pokapeme šťávou z 1 pomeranče, pak necháme v chladu minimálně 10 minut marinovat
    2. V pánvi na rozpáleném oleji porce lososa po obou stranách opečeme a dáme stranou, ve výpeku necháme zkaramelizovat cukr, který pak zalijeme pomerančovým džusem a částí zeleninového vývaru, chvíli povaříme a dochutíme solí, mletým pepřem a šafránem
    3. Zbylý zeleninový vývar rozmícháme se škrobem, vlijeme do omáčky, provaříme a nakonec přidáme zbylé oloupané na kostky nakrájené pomeranče a kapary a vše krátce povaříme
    4. Opečené porce lososa prohřejeme v pikantní omáčce a podáváme s rýží.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.