Rybářský rozcestník

Losos na pomerančích

Opečený marinovaný losos servírovaný s pikantní omáčkou.

2 náročnost
45 minut
+ doba marinování  
  • 600 g lososa
  • 50 g kaparů
  • 200 ml pomerančového džusu
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 3 lžíce oleje
  • 3 ks pomerančů
  • špetka šafránu
  • drcený pepř
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného lososa naporcujeme, osolíme, lehce posypeme drceným pepřem a pokapeme šťávou z 1 pomeranče, pak necháme v chladu minimálně 10 minut marinovat
    2. V pánvi na rozpáleném oleji porce lososa po obou stranách opečeme a dáme stranou, ve výpeku necháme zkaramelizovat cukr, který pak zalijeme pomerančovým džusem a částí zeleninového vývaru, chvíli povaříme a dochutíme solí, mletým pepřem a šafránem
    3. Zbylý zeleninový vývar rozmícháme se škrobem, vlijeme do omáčky, provaříme a nakonec přidáme zbylé oloupané na kostky nakrájené pomeranče a kapary a vše krátce povaříme
    4. Opečené porce lososa prohřejeme v pikantní omáčce a podáváme s rýží.

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2023

    V tomto článku najdete aktuální tabulku NONSTOP revírů, kde rybáři mohou v letních měsících chytat ryby i po půlnoci, tedy 24 hodin, ale pozor, za určitých podmínek a hlavně co územní svaz, to často různé termíny zahájení, nebo naopak ukončení výjimky pro lov v režimu non-stop!

    Úskalí chytání kaprů pomocí člunu a sklopné tyčové bójky

    Chytat kapry na větší vzdálenosti pomocí člunu a tyčové bójky je jen pro zkušené a dost otrlé rybáře. Nejde o to zavést bójku, ale také se k ní dostat s prutem a rybou na konci prutu a to i za škaredého počasí, ze větru, při velkých vlnách. Velký kapr totiž dokáže tahat jako kůň a zapomeňte na to, že by jste pěkného cvalíka dokázali dostat ke břehu pomocí klasického namotávání vlasce či šňůry ze břehu. A pokud ano, rybu by jste tak unavili, že by měla malou šanci na přežití. Jde o pokročilou kaprařinu, která nejen že není levná, ale také vyžaduje rybáře s velkým srdcem.

    Rybářský veletrh FOR FISHING se vrací do své původní kondice

    Svátek všech rybářů, veletrh FOR FISHING, se po roce vrací do letňanského areálu PVA EXPO PRAHA. V polovině února se na výstavní ploše přes 10 000 m2 představí více než 120 firem z Čech i zahraničí, chybět nebudou ani významné osobnosti z oblasti rybaření se zajímavými přednáškami nebo návštěvnická soutěž.