Rybářský rozcestník

Citronový pstruh II.

Filety ze pstruhů potřené směsí ze strouhanky, piniových semínek, másla, petrželky, citronové šťávy a kůry, pokapané olejem, grilované na roštu grilu.

2 náročnost
30 minut
  • 4 ks pstruží filety
  • 1 ks menšího svazku petrželky
  • 50 g strouhanky
  • 25 g opražených piniových semínek
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • šťáva a kůra z 1 citronu
  • skrojky citronu k podávání
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné filety omyjeme, osušíme, položíme na plech kůží dolů, osolíme a opepříme
    2. Do misky dáme strouhanku, máslo, na jemno nasekanou petrželku, citronovou šťávu i kůru, polovinu na hrubo nasekaných piniových semínek a vše dobře promícháme
    3. Připravenou směsí pokryjeme rybu, zakapeme olivovým olejem a dáme na 5 minut pod rozpálený gril (v troubě to trvá 10-15 minut), aby filety vločkovaly
    4. Potom posypeme zbylými piniovými semínky a podáváme s vařenými novými bramborami a skrojky citronu.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….