Rybářský rozcestník

RCCC 2018 – historický závod!

Vzhledem k určitému nadhledu, je pokus uspořádat závod jednotlivců na tak dlouhém úseku opravdu jakýmsi zápisem do historie. Jelikož jsem sám měl možnost zúčastnit se WORLD CARP CLASSIC vím, jaké jsou rozestupy pro PEG, tedy lovné místo. Vzdálenost lovců od sebe byla 150 m na 4 pruty. Málo kdo si tak uvědomí, že současných garantovaných 120 m volného břehu předurčuje RCCC 2018 SOUBOJ RYTÍŘŮ a ještě vzhledem k faktu, že se jedná o lov jednotlivce bez pomoci druhého, na dva pruty k akci, jež nemá a neměla obdoby a myslím i v Evropském měřítku!

Plně si uvědomuji, že to, že to není souboj pro slečinky a domácí mazlíčky, ale pro opravdové chlapi a je to velká výzva pro lovce, ale i pořadatele. To, že je akce plně pod záštitou svazu, tedy pánů Dušan Hýbner, Jirka CarpTour Brouček a Pavel Jindřich dává souboji o to větší punc a prestiž! A hlavně fakt, jak vysoká podpora dětí a mládeže z tak nízkorozpočtové akce plyne !
Přemýšlejte o tom !?

Vím, co nás čeká, ale těším se!

Další info o RCC 2018 najdete zde: RCCC 2017- společný projekt s ČRS – a ono to jde!

Pavel Bobrman Vohralík
Předseda VV RCCC-rybářský klub z.s.

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.