Rybářský rozcestník

Pstruh lososovitý není žádný speciální druh pstruha

Označení „pstruh lososovitý“, s nímž se mohou zákazníci stále častěji setkat v našich obchodech, je podle rybářů matení zákazníků. Jak totiž uvedla ve svém zpravodajství TV Prima, takový druh ryby vůbec neexistuje.

Podle ředitele Rybářského sdružení ČR Michala Kratochvíla se totiž nejedná se o zvláštní druh ryby, ale jde v praxi o pstruha duhového. „Při krmení tohoto pstruha se používá krmivo s přídavkem takzvaného astaxanthinu. Přidaná hodnota tam není, je to pouze optický efekt,“ uvedl Kratochvíl. V praxi je tedy „pstruh lososovitý“ vlastně obarvený pstruh, který je ovšem dražší než „obyčejný pstruh“. Jak TV Prima připomněla, obchody si totiž za kilogram této ryby běžně účtují o stokorunu víc než u klasického pstruha.

Více se dozvíte po kliknutí na okno Facebooku!

 

Nejčtenější články

Masaři plundrují svazové vody!

Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

Horní míry dravců? Ano nebo ne?

V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

V portugalském moři chytili prehistorické monstrum. Žilo již před 80 miliony let

Pracovníci Portugalského institutu moře a atmosféry vylovili u břehů oblasti Algarve mimořádně vzácný druh žraloka. Jedná se o živočicha, který na naší planetě žije již desítky milionů let a je proto vědci označován za „živou fosilii.“ S odkazem na místní televizi o tom informoval server BBC.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím