Rybářský rozcestník

Pstruh lososovitý není žádný speciální druh pstruha

Označení „pstruh lososovitý“, s nímž se mohou zákazníci stále častěji setkat v našich obchodech, je podle rybářů matení zákazníků. Jak totiž uvedla ve svém zpravodajství TV Prima, takový druh ryby vůbec neexistuje.

Podle ředitele Rybářského sdružení ČR Michala Kratochvíla se totiž nejedná se o zvláštní druh ryby, ale jde v praxi o pstruha duhového. „Při krmení tohoto pstruha se používá krmivo s přídavkem takzvaného astaxanthinu. Přidaná hodnota tam není, je to pouze optický efekt,“ uvedl Kratochvíl. V praxi je tedy „pstruh lososovitý“ vlastně obarvený pstruh, který je ovšem dražší než „obyčejný pstruh“. Jak TV Prima připomněla, obchody si totiž za kilogram této ryby běžně účtují o stokorunu víc než u klasického pstruha.

Více se dozvíte po kliknutí na okno Facebooku!

 

Nejčtenější články

Jak na úhoře s feederovým prutem

Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

Druhy ryb doporučené k uzení

Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím