Rybářský rozcestník

Ořezané boilies máčené v posilovači nebo povařené

Pokud ryby neberou, někdy stačí jen ořezat boilie a případně ho ještě namočit do nějakého posilovače, aby kolem sebe vydávalo neodolatelnou stopu. K nástraze pak přidat pár půlek stejného boilies například navlečeného na PVA niti …

Ořezané boilie - máčené v plasma posilovači

Ořezané boilie – máčené v plasma posilovači

A pokud ani ořezání nepomůže, zkuste boilie, než ho nahodíte, namočit do nějakého posilovače, nebo ho můžete chvíli nechat máčet v horké vodě. Podmínkou je mít u sebe vařič :), teplota by měla být kolem 60-70 °C. Rychleji se pak bude ve vodě rozpadat a vytvářet pachovou stopu.

Ořezané boilie - máčené v plasma posilovači a pak jetě v posilovači práškovém

Ořezané boilie máčené v plasma posilovači a pak ještě v posilovači práškovém…

Nejčtenější články

Lov sumců pomocí tyčové bójky tzv. činky

Lov sumců patří mezi vrcholné rybářské disciplíny, nejen proto, že sumec je velká a chytrá ryba, ale také proto, že bez kvalitního náčiní cíleně nastražit na sumce je hloupost. I u nás se nacházejí kusy velké přes 2 metry a tak vytáhnout takového macka, ještě když se brání, to vyžaduje opravdu dobrou výbavu. Ale pojďme si popovídat o tyčové bójce, šikovné to pomůcce na chytání větších dravců, tedy nejen sumců, ale například i velkých štik.

Matjesy ze sladkovodních ryb – postup přípravy ve fotografii

Matjesy můžeme vyrobit i ze sladkovodních ryb. Vhodné jsou masitější ryby, které mají dostatek masa ve hřbetu, osvědčil se například karas nebo kapr velký do 50 cm.

Rybářská technika chytání – lov přívlačí (vláčka)

Přívlač je rybolovná technika, kdy se snaží rybář přelstít rybu pomocí umělé, nebo přirozené nástrahy (mrtvé rybky) tak, že ji vede cukavými pohyby, snažíce se co nejvíce napodobit zraněnou rybu, případně jiné vodní živočichy, které mají v oblibě dravé ryby. Cíl je jasný, vyprovokovat dravce k útoku a pak po zaseknutí ho vytáhnout z vody.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím