Rybářský rozcestník

Ořezané boilies máčené v posilovači nebo povařené

Pokud ryby neberou, někdy stačí jen ořezat boilie a případně ho ještě namočit do nějakého posilovače, aby kolem sebe vydávalo neodolatelnou stopu. K nástraze pak přidat pár půlek stejného boilies například navlečeného na PVA niti …

Ořezané boilie - máčené v plasma posilovači

Ořezané boilie – máčené v plasma posilovači

A pokud ani ořezání nepomůže, zkuste boilie, než ho nahodíte, namočit do nějakého posilovače, nebo ho můžete chvíli nechat máčet v horké vodě. Podmínkou je mít u sebe vařič :), teplota by měla být kolem 60-70 °C. Rychleji se pak bude ve vodě rozpadat a vytvářet pachovou stopu.

Ořezané boilie - máčené v plasma posilovači a pak jetě v posilovači práškovém

Ořezané boilie máčené v plasma posilovači a pak ještě v posilovači práškovém…

Nejčtenější články

Háček v prstě, či jiné části těla, jak ho dostat ven?

Není větší nepříjemnosti u vody při chytání ryb, než když si rybář zarazí háček hluboko do prstu, či dokonce do jiné části těla. Pak je každá rada drahá, co v tu chvíli dělat. Zabalit nádobíčko a vyrazit ihned na pohotovost, nebo se pokusit háček si sám vytáhnout hned u vody? Ano, někdy si můžeme pomoci sami.

Výroba zakrmovacího praku z petláhve

Zakrmovací prak se používá především na dopravení koulí připravených z lepivé zakrmovací směsi na lovné místo. Je to šikovná pomůcka především pro kapráře. Dá se koupit, ovšem jeho cena je, ve většině rybářských obchodů, poměrně vysoká. Přitom se dá vyrobit téměř bez nákladů, jen z toho, co najdete doma.

Jak nastražit tvrdé pelety na háček, které nemají dírku?

Chytání na peletky je především u krátkodobého lovu ryb často úspěšnější, než na kuličky boilies, proto patří mezi oblíbené nástrahy. Ovšem jak je nastražit, když jsou moc tvrdé a nemají dírku, aby se mohly navázat na přívěs pod háček stejně, jako boilie koule?

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím