Rybářský rozcestník

Ořezané boilies máčené v posilovači nebo povařené

Pokud ryby neberou, někdy stačí jen ořezat boilie a případně ho ještě namočit do nějakého posilovače, aby kolem sebe vydávalo neodolatelnou stopu. K nástraze pak přidat pár půlek stejného boilies například navlečeného na PVA niti …

OřezanéOřezanéořezanéořezanéořezané
Ořezané boilie - máčené v plasma posilovači

Ořezané boilie – máčené v plasma posilovači

A pokud ani ořezání nepomůže, zkuste boilie, než ho nahodíte, namočit do nějakého posilovače, nebo ho můžete chvíli nechat máčet v horké vodě. Podmínkou je mít u sebe vařič :), teplota by měla být kolem 60-70 °C. Rychleji se pak bude ve vodě rozpadat a vytvářet pachovou stopu.

Ořezané boilie - máčené v plasma posilovači a pak jetě v posilovači práškovém

Ořezané boilie máčené v plasma posilovači a pak ještě v posilovači práškovém…

Nejčtenější články

Jak se náš „lážo plážo fishing“ proměnil v hororový zážitek

Aby jste věděli, lážo plážo fishing, tak říkáme pohodovému chytání ryb, v klidu, bez nervů, pěkně v zázemí našeho provizorního kempu u vody. Klídek, pohoda, žádný stres, jen klidné bivakování u vody s pruty, studenými nápoji, dobrým jídlem s cílem si klasickou rybařinu opravdu hodně užít. Ovšem ne vždy to vyjde podle představ. O tom, jak se náš lážo plážo fishing proměnil v hororový zážitek, tak o tom je tento pravdivý příběh z letošní zahájené dravců.

Feederování s žebrovými krmítky

Když se řekne feederové krmítko, každý rybář si většinou v hlavě zobrazí drátěné krmítko hranaté či oválné, popřípadě method feeder krmítko. Ovšem existuje velký výběr dalších variant krmítek určených pro lov s feederovými pruty. Mezi mé nejoblíbenější patří tzv. žebrová krmítka.

Jakou zvolit barvu zakrmovací směsi, tmavou či světlou? A je to vůbec důležité?

Tak například na kapra prý platí zelené odstíny zakrmovacích směsí. Stejně tak na amura. Zato při cíleném lovu cejnů je dobré zkusit použít světlé odstíny zakrmovacích směsí. To naopak plotice prý dávají přednost tmavým směsím. Je to tak, nejen chuť a vůni, ale také barvu zakrmovací směsi musí řešit rybář, aby chytil právě ten druh ryby, co si na něj myslí.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím