Rybářský rozcestník

Kvůli požáru mrazíren uhynulo v potoce přes 300 kilogramů ryb

Mochov – Rozsáhlý požár mochovských mrazíren nepředstavuje katastrofu jen pro samotnou firmu, ale i pro čelákovické rybáře. Voda znečištěná hasební pěnou a odpadem z požáru natekla kanalizací přímo do potoka Výmola a otrávila více než 300 kilogramů ryb.

Potok z Mochova teče přes Císařskou Kuchyni do Sedlčánek, kde se vlévá do Labe. „Je tam složitý terén, spoustu ryb jsme zachytili, ale mnoho jich zůstalo ve vodě. Zlikvidovali jsme více než 300 kilogramů drobných ryb. Znamená to totální úhyn,“ popisuje Pavel Jindřich, hospodář Rybářů Čelákovice, místní organizace Českého rybářského svazu….

Více se dozvíte po kliknutí na okno Facebooku!

Nejčtenější články

Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

Ryby v české kuchyni – 1. díl

Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.

Ryba v české kuchyni – 3. díl

Jak bylo uvedeno v minulých dílech, ryby se ve středověku objevovaly na stolech především šlechty, měšťanů a bohatších sedláků, ovšem postupem času si je mohl dopřát i chudý lid. Zakoupit se daly třeba na trzích, kde tehdy fungoval také barterový systém (směnný obchod), takže chudší vrstvy obyvatel mohly zakoupit nebo častěji směnit ryby od říčních rybářů, kteří je na trh dodávali. Rybáři občas ryby směnili za jiné zboží, za maso od řezníků, zeleninu, ale také košíky, či jiné potřeby do domácnosti, ale i pro práci.