Rybářský rozcestník

Haltýř z pračky

Tam, kde je povolený haltýř, tedy bedna na živé rybky, která se pokládá na dno toku, lze ho vyrobit jednoduše ze staré pračky, do které se prádlo dávalo vrchem.

Haltýř z pračky
Haltýřhaltýřhaltýř

Osobně se mě použití haltýřů na uchování ryb líbí více, jak je cpát do vezírků. Vychytaná je pak možnost haltýř si vyrobit z bubnu staré pračky.

Ano, šikovný haltýř lze vyrobit z bubnu staré pračky, která měla otvor z vrchu. Buben můžeme opatřit ramínkem, na které navážeme řetěz nebo lano, pak půjde dobře pouštět do vody až na dno. Zavírání lze zajistit například drátem. Lze využít především na přechovávání nástražních rybek.

Ale pozor! Na některých revírech je využívání haltýřů pro rybáře zakázáno.

Text i foto: George, Rybářský Rozcestník.cz

Nejčtenější články

Hybridní techniky lovu ryb

Občas rybář prostě musí vytáhnout ze šuplíku nějakou techniku lovu, co zrovna nepatří k těm obvyklým, aby buď přelstil nějakou tu chytrou rybu, nebo v tu chvíli, kdy to vyžaduje momentální situace na revíru a lovném místě například díky špatnému počasí. A někteří z nás prostě kombinování různých technik milují. I já patřím mezi tyto neortodoxní rybáře, co se nebojí propojovat různé techniky lovu i když na první pohled mohou vypadat pro někoho tak trochu bizarně.

Zmrazené nástražní rybky

Při chytání například candátů, je skvělou nástrahou menší živá, nebo i mrtvá rybka. Ovšem tu nemáme vždy po ruce, naopak někdy zase nevíme, co s přebytečnou nástrahou. Pak malé rybky můžeme prošít návazcem s háčkem a zamrazit!

Zatraktivnění návnady pomocí červů nebo žížal

Pokud do krmné směsi přidáte něco živého, například masové červy nebo nasekané žížaly, dokáže vaše návnada nejen lépe přilákat bílou rybu, ale také ji déle udrží v lovném místě, což je druhý důvod, proč zakrmovat.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím