Rybářský rozcestník

Dva bráchové z Česka vyrábí sušené maso nabité proteiny i chutí. Maso Here bodne ve fitku, v autě i na rybách

Vedle sladkých proteinových tyčinek existuje ještě jedna cesta, jak si sbalit nálož bílkovin do fitka i na cesty. Pořádné sušené maso! Za tím, které koupíte pod značkou Maso Here, stojí dva bráchové, Ondřej a Jakub Plasovi, z Hradce Králové. Recepturu si dovezli z JAR, ale obsah balíčků vzniká výhradně v Česku za pomoci surovin z naší domoviny. A to všechno jejich vlastníma rukama. Na rozdíl od zmiňovaných tyčinek má sušené maso z domácí dílny řadu výhod – je čistě přírodní, neobsahuje cukry, o konzervantech neslyšelo ani z dálky a k tomu navíc nabídne silnou chuť, které žádná proteinová sladkost nemůže konkurovat.

Processed

Sušení není pro kluky z Maso Here žádná věda. Ondřej vysvětluje osvědčený postup při výrobě, který vyladili už v samotných začátcích a pokračují v něm dodnes: “Při výrobě používáme jenom prvotřídní, ručně krájené maso, špetku soli, 4 druhy koření a trochu octa. Následně pak maso sušíme proudem horkého vzduchu. Na nějaká éčka není v našem pytlíku místo,” říká Ondřej Plas. Pro představu: jedno balení sušeného hovězího o hmotnosti 25 g je připraveno ze 100 g syrového masa a obsahuje přibližně 16 g bílkovin.

Za ochutnání kromě oblíbeného Hovězího Originálu stojí i jeho varianta s hořčicí a sušené krůtí maso. Pro milovníky pikantnějších chutí je u obou druhů mas k mání také verze s chilli. Pochutnat si můžete i na speciálních druzích masa jako je sobí, losí nebo jelení – to pochází z balíčků severských firem, které pánové z Maso Here na svém e-shopu nabízí souběžně s vlastní produkcí. Základní balení o váze 25 g stojí 65 Kč, plná krabice, tedy 24 sáčků sušeného masa, vás vyjde na 1 399 Kč.

Více o Maso Here

Maso Here dodává na trh poctivé sušené maso ruční výroby bez chemie a konzervantů. S původní recepturou přišli bratři Ondřej a Jakub Plasovi, kterým se od počátečního stánkového prodeje podařilo rozjet slušný rodinný byznys s vlastním e-shopem a profi výrobními prostory. V portfoliu značky jsou jak původní výrobky, tak vybraná sušená masa od prověřených dodavatelů ze zahraničí nebo například unikátní souprava na vlastní domácí sušení.

Zdroj: www.masohere.cz

Nejčtenější články

Bivakování u vody aneb problémy kolem pobytu u vody a to nejen v nočních hodinách

Bohužel stanovat si nemůžeme, kde se nám zachce. I když dnes legislativou není obecně zakázané bivakovat na státních pozemcích, přesto si nemůžeme všude rozložit stan a přenocovat. Buď to místně zakazují obecní nebo městské vyhlášky, nebo i některé zákony na ochranu přírody. Pak také musíme ctít soukromé pozemky, kde jen vlastník pozemku nám může povolit tento užívat, například také k přenocování. A co my rybáři? Máme nějakou výjimku nebo legislativa na nás nemyslí? Obecně má rybář právo se skrýt před deštěm a větrem, ovšem bližší specifikace v zákonech není, myslím tím upřesnění, kde je hranice mezi přístřeškem proti dešti a stanem, který již mnohým vadí…

Chytání sumců s montáží s podvodním splávkem

Bydlím v kraji, kde všichni co chytají sumce, chytají je tzv. „na trhačku“, tedy pomocí kačeny, ale i bez ní, sestavy uvázané buď na bójce nebo větvi pomocí trhacího vlasce. Tato metoda je velmi účinná především v létě, o prázdninách, ale má dvě úskalí. Funguje hůře na velkých hloubkách a také bez lodi ji nelze použít. Jak tedy lovit sumce, pokud nemáte loď nebo jste u vody s opravdu velkou hloubkou? Je to jednoduché, chytejte sumce pomocí podvodního splávku!

Chleba či rohlík nastražený pomocí gumičky a roztahovače kroužků

Nastražit pomocí gumiček a roztahovače kroužků lze jak peletky, tak po mírné úpravě i bolies koule. Ale co tak zkusit nastražit chlebovou kůrku či jiné pečivo? Jde to!

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím