Rybářský rozcestník

Chlebové těsto 100x jinak

Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně chutná hlavně kaprům.

Chlebové těsto 100x jinak - jako kapka na háčku, obalené jemnou zakrmovací směsí

Asi nejdříve by jsme pro ty, co neznají, měli objasnit, co to je vlastně chlebové těsto. Jde o máčené střídky chleba smíchané s pudinkovým práškem a dalšími surovinami, hmota vypracovaná do vláčného, mírně lepivého těsta. Toto těsto lze pak použít na mnoho způsobů. Pokud těsto ihned nepoužijeme, můžeme ho skladovat v ledničce v mikrotenovém sáčku. Dá se pak i zamrazit.

Vlevo, chlebové těsto jako nástraha na háčku, vpravo je lisovaný rohlík ochucený paprikou a česnekem

Asi nejběžnější způsob použití je vždy uštípnout kousek těsta, umotat mezi prsty nebo v dlanách kouli a tu dát na háček. Ovšem takto nachystanou nástrahu můžeme například máčet v tekutých dipech, či obalit v jemné zakromovací směsi. Nástraha tak dostane další rozměr. Když mluvíme o dipech, existuje na trhu stovka chutí, které pak můžeme použít právě i na nástrahu z chlebové hmoty.

Pomocí kleští na lisovaný rohlík lze také úspěšně vytvořit malé kuličky z chlebového těsta …

Další možností je použít chlebové těsto jako obalovací hmotu. Těstem se dá obalit jiná nástraha, nebo obalit krmítko, či vhodné zátěžové olovo. Těsto vydrží ve vodě i několik hodin, postupně se rozpadá a tak se do něj časem pustí i drobnější rybky.

Chlebové těsto na krmítku

Pokud uděláme těsto více lepivé, například přidáním nějakého sirupu, můžeme do něj na krmítku zatlačit různě velká zrnka zakrmovací směsi, kukuřici a pod.

Chlebové těsto použité jako obalaovací hmota na nástraze ….

Chlebové těsto na háčku ve formě kapky obalené v zakrmovací směsi

Já osobně nejraději chlebové těsto používám právě na obalení boilie kuličky. Zvětším tak její objem, ovšem jakmile se začne těsto ve vodě rozpouštět, objeví se menší koule. Chutě buď kombinuji, nebo naopak držím stějnou chuť ale o různé intenzitě. Jak to myslím? Chlebové těsto například ochutím vanilkou a jahodovým sirupem, boilie pak použiji jahodové. Nakonec ještě mohu háčkem s boilie a těstěm namočit do dipu. Docílím tak postupného uvolňování vůní a chutí z nástrahy a pachové stopy ve vodě, která má za cíl nalákat kolem plující ryby k záběru.

Nadipovaná kukuřice v chlebovém těstě …

Receptůru na chlebové těsto najdete zde: Chlebové těsto

Nejčtenější články

Základní návazce a koncové sestavy pro boilie a pelety

D-Rig, S-rig, plovoucí návazec s Pop Up bolie nebo peletkou, návazce pro lov ve vodním sloupci …. no, pro začínající, ale i mírně pokročilé rybáře těch názvů je až moc! 🙂 Moderní kaprařina má opravdu rozmanité názvosloví různých důmyslných sestav koncových návazců. Jejich použití bývá závislé nejen na typu revíru, ale také na dalších okolnostech, například na hloubce vodního sloupce v místě lovného místa, zda je dno bahnité nebo naopak písečné, mírně zarostlé nebo naopak s hojným rostlinstvem na dně… Ani v tomto článku nedokážeme ukázat všechny možnosti, jak uvázat a nabídnout nástrahu rybám. Najdete zde ale takový základní výběr návazců, které se v dnešní době nejvíce používají při lovu kaprovitých ryb na boilies a pelety.

Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě!

Přátelé, naše reprezentace získala tento víkend v Anglii stříbrné medaile a posádka Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě. Skvělý úspěch a velká gratulace celému týmu. 👍🎸🍀💪🙏👌

Devadesát tun ryb z Buňkova na Pardubicku musí zlikvidovat kvůli viru

Ryby v rybníce Buňkov v Břehách na Pardubicku jsou nakažené herpes virem. Není přenosný na člověka, ale mohl by se rozšířit do dalších chovů. Veterináři proto nařídili usmrcení ryb z celé chovné plochy. Výlov začne ve středu.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím