Rybářský rozcestník

Chlebové těsto 100x jinak

Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně chutná hlavně kaprům.

Chlebové těsto 100x jinak - jako kapka na háčku, obalené jemnou zakrmovací směsí

Asi nejdříve by jsme pro ty, co neznají, měli objasnit, co to je vlastně chlebové těsto. Jde o máčené střídky chleba smíchané s pudinkovým práškem a dalšími surovinami, hmota vypracovaná do vláčného, mírně lepivého těsta. Toto těsto lze pak použít na mnoho způsobů. Pokud těsto ihned nepoužijeme, můžeme ho skladovat v ledničce v mikrotenovém sáčku. Dá se pak i zamrazit.

Vlevo, chlebové těsto jako nástraha na háčku, vpravo je lisovaný rohlík ochucený paprikou a česnekem

Asi nejběžnější způsob použití je vždy uštípnout kousek těsta, umotat mezi prsty nebo v dlanách kouli a tu dát na háček. Ovšem takto nachystanou nástrahu můžeme například máčet v tekutých dipech, či obalit v jemné zakromovací směsi. Nástraha tak dostane další rozměr. Když mluvíme o dipech, existuje na trhu stovka chutí, které pak můžeme použít právě i na nástrahu z chlebové hmoty.

Pomocí kleští na lisovaný rohlík lze také úspěšně vytvořit malé kuličky z chlebového těsta …

Další možností je použít chlebové těsto jako obalovací hmotu. Těstem se dá obalit jiná nástraha, nebo obalit krmítko, či vhodné zátěžové olovo. Těsto vydrží ve vodě i několik hodin, postupně se rozpadá a tak se do něj časem pustí i drobnější rybky.

Chlebové těsto na krmítku

Pokud uděláme těsto více lepivé, například přidáním nějakého sirupu, můžeme do něj na krmítku zatlačit různě velká zrnka zakrmovací směsi, kukuřici a pod.

Drobná zakrmovací směs (ale i větši kusy) zatlačená do chlebového těsta na krmítku

Chlebové těsto na háčku ve formě kapky obalené v zakrmovací směsi

Já osobně nejraději chlebové těsto používám právě na obalení boilie kuličky. Zvětším tak její objem, ovšem jakmile se začne těsto ve vodě rozpouštět, objeví se menší koule. Chutě buď kombinuji, nebo naopak držím stějnou chuť ale o různé intenzitě. Jak to myslím? Chlebové těsto například ochutím vanilkou a jahodovým sirupem, boilie pak použiji jahodové. Nakonec ještě mohu háčkem s boilie a těstěm namočit do dipu. Docílím tak postupného uvolňování vůní a chutí z nástrahy a pachové stopy ve vodě, která má za cíl nalákat kolem plující ryby k záběru.

Nadipovaná kukuřice v chlebovém těstě …

Receptůru na chlebové těsto najdete zde: Chlebové těsto

Nejčtenější články

Od 1. dubna 2018 začnou platit nové denní doby lovu ryb na mimopstruhových revírech!

V minulých dnech byla ministrem zemědělství Ing. Jiřím Milkem podepsána novela vyhlášky č. 197/2004 Sb., k provedení zákona č. 99/2004 Sb., o rybářství, kterou se mění denní doby lovu ryb na mimopstruhových revírech. Novela, jak je zvykem, byla také publikována ve Sbírce zákonů pod č. 25/2018 Sb. v částce 14, která vyšla dne 19.2.2018. Na základě této novely platí, s účinností od 1. dubna 2018, změny denní doby lovu ryb na mimopstruhových revírech. Jaké jsou, najdete v článku.

Výstava RYBAŘENÍ je zrušena. Vedení BVV to zatím tají!

Dnes jsme se od nejmenovaného zdroje dozvěděli smutnou zprávu. Tradiční brněnský veletrh pro milovníky rybaření byl v řádném termínu zrušen! Šušká se, že pro nezájem těch největších rybářských firem na trhu. Co je ale velice zarážející je ten fakt, že nejvyšší vedení BVV to tutlá a zatím odmítá vydat tiskovou zprávu i když veletrh určitě v termínu od 16 do 18.3 2018 nebude! Zda se výstava uskuteční v jiném náhradním termínu, to není zatím jasné.

Neznalost rybářského řádu nebo hloupost rybáře?

Před několika dny začala velká diskuze na Facebooku okolo dvou fotografií úlovkového lístku evidovaného a odevzdaného v MO Brandýs, ve kterém byl zapsán ten fakt, že si rybář během jednoho dne odnesl domů 3 kapry a aby toho nebylo málo, všechny přes 70 cm a to na revíru, kde je nastavený režim K 70!

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím