Rybářský rozcestník

Obrácený Albrightův spojovací uzel

Uzel, který patří k těm hodně oblíbeným. Slouží především ke spojení pletenky či vlasce s lankem, tedy k navázání dvou různých materiálů. Pokud tento spojovací uzel neznáte a naučíte se ho vázat, rozhodně se stane vašim oblíbeným uzlem! Kromě lanka se hodí například i na uvázání silnějšího fluorocarbonu s kmenovou šňůrou.

Na lanku (zelená barva na obrázku) uděláme ohyb, na jeho střed položíme pletenou šňůru nebo vlasec (na obrázku červená barva) …

… začneme s oviny, uděláme jich 5 až 6, musíme si pohlídat pěkné usazení všech ovinů, pěkně vedle sebe …

… pak volný konec vrátíme zpět kolem ovinů, protáhneme ho zespodu okem lanka …

… uzel navlhčíme, dotáhneme, přebytečné konce odstřihneme.

Nejčtenější články

Lov kaprů tzv. „na trhačku“ (pomocí kolíčků na prádlo)

Kapry metodou trhačky, tzv. „na kolíčky“, chytáme z několika důvodů. Především všude tam, kde je hodně silný proud a máme problém udržet své montáže pěkně v klidu u dna na námi zvoleném místě. Dalším důvodem může být hodně nečistot plovoucích jak na hladině, tak pod ní, například po bouřích, velkých lijácích a podobně. Vlasec vedený vzduchem nad vodou totiž není strhávaný proudem a nepořádek unášený vodou se na něj nemá jak zachytit.

Swinger nahrazený kolíčkem na prádlo a gumou

Nahradit rozbitý swinger kolíčkem na prádlo a gumou napadlo mého kamaráda poměrně nedávno. V nouzi si prostě rybář musí umět poradit. Ovšem všechny nás šokovalo, že celý systém pak fungoval lépe, jako s klasickým swingerem.

Velké sousto z kukuřice pro větší kapry

Velké sousto vyselektuje drobnější ryby a tak záběr přijde jen od většího kusu. To docílíme použitím více kukuřic najednou napíchnutých na přívěs háčku s očkem uvázaného pomocí bezuzlového vázání …

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím