Rybářský rozcestník

Montáž na plavanou – lov s boloňkou – řetízková montáž

Při lovu s boloňkou používáme dvě základní montáže. Jedna je tvořena větší zátěží – torpilou, zajišťovacími bročky a bročky vodícími. Druhá se jmenuje řetízková a je tvořena několika bročky zmenšujícími se směrem k návazci s háčkem. Jde právě o tuto montáž.

Montáž na plavanou – lov s boloňkou – řetízková montáž
  1. splávek pro chytání s boloňkou, obrácená kapka
  2. bročky směrem dolů k háčku zmenšijící se, směrem dolů by pak bročky měly být umístěné dále od sebe (celkové rozmístění bročků by mělo být od 1 do 1,5 metru)
  3. obratlík
  4. návazec s háčkem

Stručný popis navázání:

Asi 120 cm od háčku umístíme na kmenový vlasec největší brok a směrem dolů připneme další brok asi 1 cm od toho předchozího. Dále pokračujeme, broky zmenšujeme, naopak rozestupy mezi nimi zvětšujeme. Poslední brok umisťujeme kousek od konce, kde navážeme obratlík, na který pak uvazujeme jednotlivé návazce s háčkem.

Nejčtenější články

Rybářský zápisník FishNote

Na Google Play je ke stažení deník pro rybáře, naše aplikace, do kterého si můžete zapisovat nejen své úlovky, ale hlavně další detaily z lovu, jako stav vody, počasí, druh montáže, nástrahy, na který ten konkrétní den ryby zrovna dobře reagovaly…. Po čase, díky zápisníčku, nezapomenete na žádný detail, který vám pomohl k nějakému trofejnímu kusu a příště tak budete moci vše zopakovat! Přesnou statistikou a zapisováním všech důležitých údajů získáte do budoucna další pomůcku, která vám umožní se zlepšit a stát se opravdu úspěšným rybářem.

Aktuálně nejstahovanější aplikace mezi českými rybáři

Již několik měsíců zpět avizovaná, ryze česká, a po všech směrech vylepšená aplikace Fishsurfing 2.0 je právě ke stažení na Google Play, App Storu ale dostupná i z webu na www.fishsurfing.com! Pokud jsi náhodou starou verzi aplikace znal a neoslovila tě, koukni se teď na tuhle novinku! Nový Fishsurfing po designové i funkční stránce posunul prostředí rybářské sociální sítě na úplně jinou úroveň.

Jak zpracovat lína v kuchyni

Lín obecný – Tinca tinca patří mezi rybáři k oblíbeným rybám, proto také jeho lov byl od roku 2021 omezen na čtyři kusy denně. Málokterý rybář však ví jak lína správně připravit ke kulinářským účelům. Hodně rybářů lína stahuje z kůže, vadí jim sliz nebo se snaží oškrábat drobné šupinky z kůže, což je ale škoda, protože po upečení šupinky změknou a jsou poživatelné, u mnoha gurmánů je pak upečená kůže z lína se šupinkami považována za lahůdku. Za lahůdku je lín považován nejen u nás v Česku ale také ve Francii, Itálii, či Německu, kam je státní rybářství před rokem 1989 vyváželo za devizy.