Rybářský rozcestník

Lupina – vlčí bob

Na rozdíl od jiných druhů bobů, které jsou zpravidla velice hořké, má lupina příjemnou nasládlou chuť. Dá se dobře dipovat. Díky svému tvaru skvěle drží na háčku i v poměrně silném proudu. Obsahuje až 35 % proteinů.

Lupina – vlčí bob

Tvarem se semena lupiny od ostatních druhů liší na první pohled. Jsou okrouhlá a zploštělá. Zrna se dají pomlít na výživnou moučku. Asi nejstravitelnější jak pro lidi, tak pro ryby, je lupina bílá, což je druh lupiny nejvíce hospodářsky využívaný po celém světě.

Zpracování lupiny:

Lupinu máčíme asi tak 18 až 20 hodin, pak je uvaříme doměkka, což trvá zhruba 30 minut. Měkká zrna důkladně zcedíme, okapané pak použijem dle potřeby, buď přímo na háček, nebi i do zakrmovacích směsí.

Nejčtenější články

Haltýř z pračky

Tam, kde je povolený haltýř, tedy bedna na živé rybky, která se pokládá na dno toku, lze ho vyrobit jednoduše ze staré pračky, do které se prádlo dávalo vrchem.

Stravování u vody – krabičková metoda

Na delších rybářských výpravách s kusem salámu a instantními polívkami prostě nevystačíme. Do hry se tak dostává tzv. krabičková metoda, tedy doma uvařená jídla uložená po porcích v krabičkách a pak zamrazená. U vody je pak stačí už jen ohřát.

VIKING – elektrická energie pro vaše dobrodružství

Tento článek je pro všechny, kteří aspoň jednou chtěli na rybách nabíjet svoje telefony, sonary, nebo si pustit přenosnou televizi a nechtěli pro nabíjení používat standardní a hlučné benzínové generátory.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím