Rybářský rozcestník

Fazole – skvělá součást rybářských partiklů

Velké i malé fazole také patří do oblíbených rybářských partiklů. Koupíme je všude. Hodí se do různých zakrmovacích směsí pro kaprovité ryby. V Anglii se na fazole také chytá, používají se tedy i jako nástraha, ovšem v Česku se fazole jako nástraha většinou nevyužívají.

runner-beans-vbeans-fazolevařené

Ani nevím, proč zrovna na fazole v Česku rybáři nechytají. Asi české ryby fazole moc nemusí i přesto, že v Anglii jde o velmi populární a hojně používanou nejen návnadu, ale také právě nástrahu. Ovšem jako součást partiklů je velmi doporučuji. Jde o aromatickou složku krmení, která dokáže ryby opravdu zaujmout.

Zpracování fazolí:

Fazole máčíme asi tak 18 až 24 hodin, pak je uvaříme doměkka, což trvá zhruba 30 minut. Měkké fazole důkladně scedíme, okapané pak použijeme dle potřeby, hlavně do směsí pro kaprovité ryby, kdy je rozmačkáme a promícháme s ostatními surovinami partiklu.

Text: Jiří Langer, foto: fotky-foto.cz a pixabay.com

Nejčtenější články

Od 12.4. mohou rybáři chytat ryby po celou povolenou denní dobu lovu

Díky ukončení nouzového stavu si rybáři oddechnou, konečně mohou opět vyrazit na výpravy i mimo svůj okres, kde mají trvalé bydliště, stejně tak strávit u vody celý čas, co jim umožňuje rybářský zákon.

Rybářská křížovka – sladkovodní i mořské ryby

Máme pro vás novinku z naší redakce, rybářskou křížovku. Vyzkoušejte si, jestli se vám podaří vyluštit všechny názvy ryb, co jsem do křížovky vložili. Jde o zkrácené názvy jak sladkovodních tak mořských ryb. Tak hurá, pusťte se do luštění.

Základy výběru správného stanu pro rybáře

Rybářské stany a bivaky tvoří samostatný segment v rozsáhlé nabídce stanů. Jak se v něm zorientovat a které parametry jsou pro nákup úplně nejdůležitější?

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím