Rybářský rozcestník

Cizrna

Cizrna je skvělá v tom, že dobře přejímá pachy, takže pokud ji nadipujeme, skvěle ve vodě nese pachovou stopu použitého dipu. Dá se na ni chytat, nebo ji použít jako jednu ze složek na zakrmení lovného místa.

Cizrna - další méně tradiční partikl

Zpracování cizrny:

Cizrnu nejprve máčíme celý jeden den, tedy 24 hodin, pak ji uvaříme doměkka, což trvá na mírném zdroji tepla asi 30 minut. Po okapání ji můžeme ihned použít, nebo třeba zamrazit.

Kromě luštěniny – polotovaru lze koupit i nakládanou cizrnu v lepkavém nálevu, která se již dále nezpracovává. Pevnost zrnek je dostačující jak pro napíchnutí na háček, tak pro zavěšení do přívěsu pod háčkem podobně, jako boilies nebo pelety.

Nejčtenější články

Na candáty s PVA

Při chytání candátů si můžeme podobně pomoci zvýšit šance na záběr, jako například při chytání kaprů, jen stačí kromě nástrahy lovné místo zakrmit kousky rybího masa. K tomu nám poslouží například PVA punčocha.

Chytání sumců na malých vodách na položenou

Sumce najdeme skoro všude, tedy nejen na velkých údolních nádržích, pískovnách a řekách, ale také v menších potocích a říčkách. Na malé vodě je však třeba přizpůsobit rybářské nádobíčko podmínkám i velikosti ryb. Ale nenechte se zmást. I v malé louži lze chytnout poměrně velkou rybu.

Vyvěšená – chytání štik pod špičkou prutu

Tato metoda lovu štik je vhodná všude tam, kde hned u břehu je dost velká hloubka. Pomocí delšího prutu, většího splávku (kačenky) a živé nástražné rybky plavající pod splávkem, se právě štiky vyhledávající kořist u břehu dají často přemluvit k útoku.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím