Rybářský rozcestník

Cizrna

Cizrna je skvělá v tom, že dobře přejímá pachy, takže pokud ji nadipujeme, skvěle ve vodě nese pachovou stopu použitého dipu. Dá se na ni chytat, nebo ji použít jako jednu ze složek na zakrmení lovného místa.

Cizrna - další méně tradiční partikl
nakládanánakládanáchickpeas-cizrna2chickpeas-cizrna3cizrnacizrnacizrna

Zpracování cizrny:

Cizrnu nejprve máčíme celý jeden den, tedy 24 hodin, pak ji uvaříme doměkka, což trvá na mírném zdroji tepla asi 30 minut. Po okapání ji můžeme ihned použít, nebo třeba zamrazit.

Kromě luštěniny – polotovaru lze koupit i nakládanou cizrnu v lepkavém nálevu, která se již dále nezpracovává.

Nakládaná cizrna…

Pevnost zrnek nakládané cizrny je dostačující jak pro napíchnutí na háček, tak pro zavěšení do přívěsu pod háčkem podobně, jako boilies nebo pelety.

Nejčtenější články

Od 12.4. mohou rybáři chytat ryby po celou povolenou denní dobu lovu

Díky ukončení nouzového stavu si rybáři oddechnou, konečně mohou opět vyrazit na výpravy i mimo svůj okres, kde mají trvalé bydliště, stejně tak strávit u vody celý čas, co jim umožňuje rybářský zákon.

Rybářská křížovka – sladkovodní i mořské ryby

Máme pro vás novinku z naší redakce, rybářskou křížovku. Vyzkoušejte si, jestli se vám podaří vyluštit všechny názvy ryb, co jsem do křížovky vložili. Jde o zkrácené názvy jak sladkovodních tak mořských ryb. Tak hurá, pusťte se do luštění.

Základy výběru správného stanu pro rybáře

Rybářské stany a bivaky tvoří samostatný segment v rozsáhlé nabídce stanů. Jak se v něm zorientovat a které parametry jsou pro nákup úplně nejdůležitější?

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím