Rybářský rozcestník

Cizrna

Cizrna je skvělá v tom, že dobře přejímá pachy, takže pokud ji nadipujeme, skvěle ve vodě nese pachovou stopu použitého dipu. Dá se na ni chytat, nebo ji použít jako jednu ze složek na zakrmení lovného místa.

Cizrna - další méně tradiční partikl
nakládanánakládanáchickpeas-cizrna2chickpeas-cizrna3cizrnacizrnacizrna

Zpracování cizrny:

Cizrnu nejprve máčíme celý jeden den, tedy 24 hodin, pak ji uvaříme doměkka, což trvá na mírném zdroji tepla asi 30 minut. Po okapání ji můžeme ihned použít, nebo třeba zamrazit.

Kromě luštěniny – polotovaru lze koupit i nakládanou cizrnu v lepkavém nálevu, která se již dále nezpracovává.

Nakládaná cizrna…

Pevnost zrnek nakládané cizrny je dostačující jak pro napíchnutí na háček, tak pro zavěšení do přívěsu pod háčkem podobně, jako boilies nebo pelety.

Nejčtenější články

Háček v prstě, či jiné části těla, jak ho dostat ven?

Není větší nepříjemnosti u vody při chytání ryb, než když si rybář zarazí háček hluboko do prstu, či dokonce do jiné části těla. Pak je každá rada drahá, co v tu chvíli dělat. Zabalit nádobíčko a vyrazit ihned na pohotovost, nebo se pokusit háček si sám vytáhnout hned u vody? Ano, někdy si můžeme pomoci sami.

Výroba zakrmovacího praku z petláhve

Zakrmovací prak se používá především na dopravení koulí připravených z lepivé zakrmovací směsi na lovné místo. Je to šikovná pomůcka především pro kapráře. Dá se koupit, ovšem jeho cena je, ve většině rybářských obchodů, poměrně vysoká. Přitom se dá vyrobit téměř bez nákladů, jen z toho, co najdete doma.

Jak nastražit tvrdé pelety na háček, které nemají dírku?

Chytání na peletky je především u krátkodobého lovu ryb často úspěšnější, než na kuličky boilies, proto patří mezi oblíbené nástrahy. Ovšem jak je nastražit, když jsou moc tvrdé a nemají dírku, aby se mohly navázat na přívěs pod háček stejně, jako boilie koule?

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím