Rybářský rozcestník

Exotická nástraha na ryby – předvařené, vyloupané krevety

Předvařené krevety jsou skvělá nástraha na candáty, ale také úhoře, mníky a malé sumce. Ovšem všímat si ji budou i tuze neodbytní sumečci američtí. I když jde o poměrně drahou rybářskou nástrahu, lze, při různých slevových akcích, koupit balení vyloupaných, předvařených krevetek i za méně něž 50 korun.

dipované-krevetydipované-krevety2mraženémrazene-krevetky-vyloupane-predvarene2krevetky-predvarene-vyloupane-nastarahkrevetakrevetakrevetavyloupanépva-předvařenénástraha

Před několika lety jsem viděl v jednom anglickém televizním pořadu pro rybáře chytat candáty na drobné krevety. Nelenil jsem a při první velké slevové akci jedno balené předvařených krevet koupil. Ne, že bych tahal na krevety candáta za candátem, ale občas jsem si nějakého chytil. Proto můžu zodpovědně říci, že předvařené, vyloupané krevety rozhodně patří i do kategorie rybářských nástrah, i když uznávám, že, minimálně pro nás Čechy, jde spíše o exotickou rybářskou nástrahu a běžný Čech je raději sní například v podobě krevetového salátu, než aby je naservíroval rybám. 🙂

Krevety jsou skvělou alternativou v době, kdy se malé nástražní rybky v ledové pozdní podzimní vodě nedají již skoro chytit a my chceme přesto vyrazit na candáty. Ovšem použít krevety můžeme i při lovu mníků, úhořů, či menších sumců. A nepohrdnou jimi ani okouni či méně oblíbení trumani. Menší krevetky si také občas vezme i nějaký mlsný tloušť.

Rozmrazené krevety lze také dipovat nebo máčet v nějakém boosteru, kde vydrží i několik týdnů. Skvělé jsou samozřejmě různé masové příchutě, ale i vůně krabů, jater apod.

Autor: George, Rybářský rozcestník.cz

Nejčtenější články

Haltýř z pračky

Tam, kde je povolený haltýř, tedy bedna na živé rybky, která se pokládá na dno toku, lze ho vyrobit jednoduše ze staré pračky, do které se prádlo dávalo vrchem.

Stravování u vody – krabičková metoda

Na delších rybářských výpravách s kusem salámu a instantními polívkami prostě nevystačíme. Do hry se tak dostává tzv. krabičková metoda, tedy doma uvařená jídla uložená po porcích v krabičkách a pak zamrazená. U vody je pak stačí už jen ohřát.

VIKING – elektrická energie pro vaše dobrodružství

Tento článek je pro všechny, kteří aspoň jednou chtěli na rybách nabíjet svoje telefony, sonary, nebo si pustit přenosnou televizi a nechtěli pro nabíjení používat standardní a hlučné benzínové generátory.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím