Rybářský rozcestník

Haltýř z pračky

Tam, kde je povolený haltýř, tedy bedna na živé rybky, která se pokládá na dno toku, lze ho vyrobit jednoduše ze staré pračky, do které se prádlo dávalo vrchem.

Haltýř z pračky
Haltýřhaltýřhaltýř

Osobně se mě použití haltýřů na uchování ryb líbí více, jak je cpát do vezírků. Vychytaná je pak možnost haltýř si vyrobit z bubnu staré pračky.

Ano, šikovný haltýř lze vyrobit z bubnu staré pračky, která měla otvor z vrchu. Buben můžeme opatřit ramínkem, na které navážeme řetěz nebo lano, pak půjde dobře pouštět do vody až na dno. Zavírání lze zajistit například drátem. Lze využít především na přechovávání nástražních rybek.

Ale pozor! Na některých revírech je využívání haltýřů pro rybáře zakázáno.

Text i foto: George, Rybářský Rozcestník.cz

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Nejoblíbenější rybářské závody na světě

Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.