Rybářský rozcestník

Filet z aljašské tresky na másle, baby špenát

Na lůžku z baby salátu servírované porce tresky zprudka opečené na pánvi na tuku, ochucené citronovým pepřem, kmínem a solí.

2 náročnost
30 minut
Filet z aljašské tresky na másle, baby špenát
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks kostky aljašské tresky (filety)
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • citronový pepř
  • drcený kmín
  • sůl
  • Na baby špenát:
  • 300 g baby špenátu
  • 3 ks stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety necháme rozmrznout, pečlivě osušíme papírovou utěrkou a posypeme solí a kořením
    2. Na rozpáleném tuku (oleji a másle) opečeme z obou stran, z každé cca 5 minut
    3. Opečené porce ryby servírujeme pokladené na lůžku z byby salátu, podáváme například s vařenými brambory omaštěnými rozpuštěným máslem.

    Příprava baby špenátu:
    1. Špenát propláchneme vodou a v sítku necháme okapat
    2. V pánvi rozehřejeme tuk, přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme rozvonět
    3. Přidáme špenát a necháme zavadnout cca 3 minuty, osolíme a opepříme.

    Poznámka

    Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….