Rybářský rozcestník

Chytání na hladině, na těžko, pomocí přídavného plováku

Chytat na hladině lze i odspodu, s montáží na položenou a Pop Up kuličkami boilies. Aby plovoucí nástraha dobře stoupala k hladině, můžeme si pomoci přidáním plováku, ten zajistí, že celá sestava půjde ochotně a rychle právě tam, kde ji potřebujeme mít, v tomto případě se bude houpat na hladině.

Chytání na hladině, na těžko, pomocí přídavného plováku
  1. menší Pop Up kulička nastražená na hladině na přívěsu s vhodným háčkem
  2. plovák, který zajistí rychlé vyplavání a udržení nástrahy na hladině, může být navázaný jako průběžný, se stoperem, nebo také napevno, s obratlíkem proti zamotání
  3. olovo s průběžným klipem

Stručný popis navázání montáže:

Na kmenový vlasec navlékneme očko s karabinkou nebo průběžný klips, pak stoper, tedy větší umělohmotnou nebo gumovou kuličky či váleček, kmenový vlasec ukončíme obratlíkem s karabinkou. Na karabinku pak navlékneme očko montáže s pomocným plovákem a Pop Up nástrahou a háčkem. Plovák navazujeme buď průběžně, se stoperem, který vymezí maximální vzdálenost mezi plovákem a nástrahou, nebo plovák uvážeme napevno, pak se hodí obratlík, který zajistí, aby se návazec moc nekroutil.

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….