Rybářský rozcestník

Kapr po burgundsku

Porce kapra položené v zapékací misce na vrstvě šalotky a hub, zalité bílým vínem a v troubě zapečené přelité smetanovým krémem.

2 náročnost
40 minut
Kapr po burgundsku
  • 1-1,2 kg kapra
  • 250 g tvrdých hub, nejlépe lesních
  • 125 ml creme fraiche nebo zakysané smetany
  • 4 lžíce másla
  • 6 ks šalotek
  • 0,5 l bílého vína nejlépe z oblasti Burgundska
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Hlubokou zapékací formu vymažeme máslem, dno poklademe na kolečka nakrájenými šalotkami a plátky hub
    2. Očištěného a na porce nakrájeného kapra rozložíme na šalotku s houbami, maso osolíme a okořeníme pepřem, zalijeme vínem a dáme do předem vyhřáté trouby na 200 °C na 7-8 minut péci
    3. Teplotu v troubě snížíme na 180 °C a kapra pečeme dalších cca 12 minut, během pečené občas rybu přelijeme šťávou z výpeku
    4. Dozlatova upečeného kapra nakonec přelijeme creme fraiche nebo zakysanou smetanou, dochutíme solí a pepřem, vše prohřejeme a podáváme nejlépe v zapékací misce, ve které se kapr připravoval.

    Poznámka

    Créme fraiche (franc.) – Čerstvá smetana. Vyrábí se z husté smetany, ke které byla přidána kultura. Výsledkem je velmi hustý smetanový výrobek ostré chuti. Obsahuje 25-35 % tuku.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.