Rybářský rozcestník

Losos po bretaňsku

Teplý předkrm z kostek lososa orestovaných spolu se žampiony na másle.

1 náročnost
30 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 600 g očistěného lososa
  • 60 g másla
  • 4 ks malých žampiónů
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Na pánvi rozehřejeme část másla, přidáme lososa nakrájeného na malé kousky, žampióny nakrájené na plátky a vše chvíli restujeme
    2. Směs osolíme a dopečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca 10-15 minut
    3. Zbývající máslo rozehřejeme, vmícháme usekanou petrželku, citrónovou šťávu a nalijeme před podáváním na lososa.

    Doporučení

    Příloha: Smažené bramborové hranolky a jemný zeleninový salát.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….