Rybářský rozcestník

Lov amurů na ledový salát

Nedaří se vám chytit nějakého amura? Kukuřice, ovoce, ani sladké boilies koule nefungují? Vyzkoušejte chytání amurů na ledový salát!

lovlovlistalista

Je to tak, ledový salát je hodně účinná nástraha právě na amury. Stačí na háček, nebo pod něj, nastražit „harmoniku“ nebo „špíz“ z ledového salátu a hurá na ně. Já osobně ještě na přívěs háčku dávám buď malou pěnovku, nebo PopUp mini boilie, aby se celá nástraha pěkně vznášela těsně u dna. Ovšem na ledový salát lze chytat i ve vodním sloupci, stačí zvolit o něco větší PopUp kouli nebo chytací pěnu která salát s háčkem dokáže vynést do požadované výšky odedna.

„Špíz“ z ledového salátu a kousky pěny…

Tipy, jak na amury:

  • amuři milují větší množství nástrahy na jednom místě, proto se vyplatí i při chytání na ledový salát, hojně zakrmit lovné místo
  • je třeba sledovat místa, kudy amuři táhnou, pak jim do cesty nastražit „hodovací stůl“
  • skvělé jsou PVA výrobky a nastražení většího množství krmení přímo u háčku…

Vysvětlivky: Harmonikou myslíme několikrát přeložený kousek salátu. Špízem myslíme kousky natrhaného ledového salátu navlečeného pomocí boilie jehly na přívěs pod háčkem.

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Zpráva z MiČR handicapovaných rybářů a žen v plavané 2024

Vážení přátelé sportovní rybařiny, plavané především! O posledním dubnovém víkendu proběhlo na Labi v Mělníku Mistrovství ČR handicapovaných rybářů v plavané s účastí polských závodníků a Mistrovství ČR v plavané žen. Mistrem republiky mezi handicapovanými rybáři se stal Radim Kozlovský z MO Kladruby, domácí šampionkou v plavané je pak Hana Purkrábková z MO Plaňany…

Nejoblíbenější rybářské závody na světě

Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.