Rybářský rozcestník

Co dělat, když díky střídání tepla a zimy nejde váš prut rozložit?

Už jste zažili, že po chytání po několika dnech, kdy rozdíl teplot v noci oproti teplotám přes den přesáhl 20 i více stupňů, že vám nešel oddělit jeden díl prutu od druhého? Pokud ano, máme pro vás tip, jak dílce prutu od sebe oddělit, aniž by jste poškodili očka prutu nebo jeho blank, například právě ve spoji, kde se zaseknul a ne a ne díly od sebe oddělit.

mokrámokrá

Na minulé výpravě jsem opět řešil problém s jedním mým prutem, který občas zlobí a nejde rozdělat, což se stává většinou při několikadenní výpravě v době, kdy teploty klesají v noci i pod deset stupňů a přes den na slunci se vyhoupnou ke třiceti stupňů. Občas ani ve dvou jeho dílce od sebe ne a ne oddělat.

Existuje jedna vychytávka, kterou mě poradil kamarád a světe div se, opravdu funguje. Chce to hadru, tu namočíme do vody, ideálně co nejvíce studené, omotáme ji kolem spoje na prutu, který nejde rozdělit, chvíli počkáme a pak zkusíme dílce proti sobě otočit a mírně táhnout od sebe. Většinou se to povede a díky prudkému zchlazení spoje spoj povolí a problém je tím vyřešen.

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Nejoblíbenější rybářské závody na světě

Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.