Rybářský rozcestník

Kam s úhořem na háčku? Kbelík je ideální!

Každý, kdo někdy vytáhl úhoře z vody ví, že bojuje i na souši a ne a ne se uklidnit. Pak je moc těžké mu háček vytáhnout z tlamky. A nejen to, necháte-li ho malou chvíli vyset na vlasci, začne se do něj zamotávat, dokáže se tak neuvěřitelně zamotat do vlasce, až se začne často škrtit. Hrozí nejen jeho poškození, ale také brzké uhynutí. Kam tedy s ním těsně po vytažení z vody?

uhor-ja-cerven-2019úhořúhořuhor-kyblÚhoř

Mě osobně se osvědčil kbelík, když úhoře okamžitě po vytažení z vody dám do kbelíku, nejen že se mírně zklidní, ale hlavně se nemotá kolem vlasce a lze, poměrně jednoduše, větším peánem dostat háček z jeho tlamky, tedy, pokud ho nemá hluboko zažraný, pak nemá smysl ho mordovat a je lepší raději co nejdále v tlamce návazec ucvaknout a doufat, že háček stráví.

Úhoře ihned po vytažení dávám do kbelíku….

Vhodná je i hluboká vanička, ale kbelík se mě osvědčil nejlépe. A mimochodem, není dobré úhoře podebírat podběrákem, dokáže se do něj okamžitě zamotat a nelze pak z něj vydolovat! Ideální je ho z vody nasměrovat právě přímo do kbelíku.

Nejčtenější články

Zpráva z MiČR handicapovaných rybářů a žen v plavané 2024

Vážení přátelé sportovní rybařiny, plavané především! O posledním dubnovém víkendu proběhlo na Labi v Mělníku Mistrovství ČR handicapovaných rybářů v plavané s účastí polských závodníků a Mistrovství ČR v plavané žen. Mistrem republiky mezi handicapovanými rybáři se stal Radim Kozlovský z MO Kladruby, domácí šampionkou v plavané je pak Hana Purkrábková z MO Plaňany…

Nejoblíbenější rybářské závody na světě

Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.

Pozvánka na Vlašimského dravce 2024

Místní organizace Vlašim zve na náborový závod v přívlači a 2. kolo juniorské ligy LRU „Vlašimský dravec 2024 – Memoriál Zdeňka Peroutky“, který se koná 16. 6. 2024 na revíru Blanice Vlašimská 1 a 2….