Rybářský rozcestník

Med – skvělý atraktor vhodný i na obalení nástrah

Asi nemusím dlouze mluvit o tom, že právě medová příchuť a vůně patří dlouhodobě k nejoblíbenějším aromatům používaným na zatraktivnění nástrah, ale i návnad. Přesto mnoho rybářů neví, že med lze využít i jako atraktor, do kterého lze namočit boilies, pelety, ale i jiné nástrahy, nebo s ním lze nástrahy také potírat, pokud je v tužší, sražené konzistenci.

medmedmedmed

Má žena si ťukala na čelo, když zjistila, že ji ze spížky kradu sklenici medu a nemíním si ho dávat na výpravě do čaje. Argumentace, že jde dnes o drahou pochutinu, jsem tiše přešel mlčením, přeci ji nebudu vykládat, kolik peněz ročně vrážím do různých dipů a dalších dochucovadel. 🙂

Je to tak, med můžeme využít nejen na oslazení čaje, ale lze s ním vytunit i různé nástrahy. Hlavně v podzimní chladné vodě vydrží na nástrahách neuvěřitelně dlouho, klidně i celou noc a o tom, jak moc rybám chutná, tak to je snad zbytečné diskutovat. Med je prostě úžasná složka nejen krmení, ale i nástrah obecně a to ví každý zkušený rybář.

Na poslední výpravě David, můj parťák, potíral boilies koule ztuhlým medem. Při testování na břehu, kdy jsme lžíci se zbytkem medu dali do nádoby s vodou jsme zjistili, že se opravdu ve studené vodě med hned tak nerozpustí. Držel se na lžíci a nerozpustil celou noc! A tak není divu, že po obalení boilies koulí Davidovi kapři začali pěkně chodit, menší, ale i ti větší.

Od nynějška med ve sklenici zařazuji do své rybářské výbavy. Ale všechen rybám nedám, přeci jenom čaj s medem mám také moc rád. 🙂

Nejčtenější články

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….