Rybářský rozcestník

Chytání z hladiny – průběžná montáž s nástrahou na hladině

Tato montáž na lov z hladiny je vhodná především v mělkých vodách. Naopak moc nevyhovuje na lovných místech s mahnitým dnem, nebo tam, kde je dno hodně zarostlé. Skvělě se s ní nahazuje.

Chytání z hladiny – průběžná montáž s nástrahou na hladině
  1. kmenová vlasec o síle, 0,20 až 0,25 mm (lze použít i návazec, ten by pak měl být o jeden stupeň jemnější, než kmenová šňůra)
  2. průběžné olovo připevněné na kmenovou šňůru
  3. plovoucí nástraha s háčkem (rohlík, či jiné v hodné pečivo, plovoucí boilies, ale například také salát při chytání amurů)

Stručný popis navázání:

Nejlépe je návazec vůbec nepoužít a celou montáž navázat přímo na kmenovém vlasci. Pak na kmenový vlasec navlékneme trubičku s karabinkou a závažím, nebo jen očko s karabinkou a olovem, umístíme stoper, podle hloubky lovného místa, a pak již navážeme samotný háček, velikost použijeme dle nástrahy, jakou budeme chtít použít. Pokud budet chtít použít návazec, pak ho spojíme s kmenovou šňůrou nejlépe menším obratlíkem (pozor, aby moc nestahoval nástrahu) a olovo stejně navlékneme až na kmenový vlasec.

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….