Rybářský rozcestník

Uvázání koncového trojháčku do sestavy s dalšími trojháčky

Takto uvázané trojháčky využijeme například při navazování montáže na podvodní splávky, ale také se hodí při navazování montáže při chytání s kačenou tzv. na trhačku, opět na zajištění nástražných rybek. Díky bezuzlovému uvázání má montáž skvělou nosnost a rozhodně nepovolí ani při boji s většími rybami.

Uděláme klasickou smyčku, uzel, který ještě zajistíme uzlem pojišťovacím, smyčku pak převlékneme přes jednoraménko háčku a provlékneme očkem háčku, utáhneme, pak směrem k trnům háčku omotáváme háček šňůrou, jeden závin těsně vedle druhého, utahujeme, uděláme asi 8 omotání, pak se asi čtyřmi omoty vrátíme směrem k očku, šňůru provlékneme až 2x kolem očka háčku, utáhneme a koncový háček je hotový!

Podvodná splávek, navázání druhého háčku

Podvodná splávek, navázání druhého háčku

Dále pokračujeme s dalším háčkem. Pokud použijeme bužírku, navlékneme bužírku, očko háčku navlékneme na šňůru, umístíme ho ve vzdálenosti asi 5 až 8 cm od koncového háčku, nebo těsně za navléknutou bužírkou a začneme opět omotávat háček směrem k ostnům háčku, opět provedeme tak 8 omotů, pak se čtyřmi vrátíme zpět k háčku, ten provlékneme očkem opět 2x … třetí háček navážeme stejně!

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….