Rybářský rozcestník

Jednoduchý osmičkový uzel pro očka

I když tento uzel patří mezi nejjednodušší rybářské uzly, je jeden z nejpevnějších. Dobře drží uvázaný jak na vlasci, tak na pletené šňůře, případně i na jiných materiálech. Je to velice starý uzel, který již znali i staří Inkové. Hodí se jak na upevnění vláčecích nástrah, tak na uvázání háčků s očkem, obratlíků, lanek apod. Uzel se po delším čase, hlavně při změnách teplot jak vody, tak vzduchu, může zdeformovat a ztratit původní pevnost, proto ho raději, vždy po zimě, znovu převážeme.

Očkem provlékneme vlasec, pletenku, či jiný materiál, konec přetáhneme křížem a podvlečeme kolem kmenové šňůry, pak provlékneme vzniklým prostorem mezi vlascem (pletenkou) a očkem …

… uzel dotáhneme …

… přebytečný konec odstřihneme.

Nejčtenější články

Zimní rybářské vybavení pro komfortní rybolov

Ženete se za kapitálními úlovky, nebo máte ambice chytit nejvýše rýmu, ale zrelaxovat se přitom v klidu přírody? Zimní rybaření má svoje nezaměnitelné kouzlo – čistá voda, ticho a jasný svit slunce odrážející se ve třpytu ledových krystalů. A pokud se důkladně vybavíte a obléknete, nemusíte chytit ani onu příslovečnou rýmu. Poradíme vám, co s sebou i na sebe.

Tinktura z koňského kaštanu

Kaštan koňský nebo také jírovec maďal a jeho plody bývají díky velkému obsahu bezpečných přírodních látek, jako jsou flavonoidy a glykosidy součástí mnoha mastí, které mají příznivé účinky na žilní a lymfatický systém. Zkuste si vyrobit domácí tinkturu ze zralých a čerstvých kaštanů, která pomáhá při otokách, křečových žílách, pocitu těžkých nohou.

Pokračování s boilies Chill Banana. Tohle boilies od Mastodont Baits musíte mít!

Povedená výprava, krásné ryby, naši Chillinu prostě musíte vyzkoušet! – Ahoj všem příznivcům Mastodont Baits, přidávám pokračování mých výprav s boilies Chill Banana od Mastodont Baits. Po minulé výpravě jsem vzal opět tuhle příchuť boilies k vodě. Tentokrát to bylo na jiný revír, kde jsem prozatím chytal pouze na dvou výpravách. Chtěl jsem zkusit všechny možné varianty od popky, přes neutrálně vyvážené boilies až po těžkou kuličku.