Rybářský rozcestník

Montáž na plavanou – lov s boloňkou – řetízková montáž

Při lovu s boloňkou používáme dvě základní montáže. Jedna je tvořena větší zátěží – torpilou, zajišťovacími bročky a bročky vodícími. Druhá se jmenuje řetízková a je tvořena několika bročky zmenšujícími se směrem k návazci s háčkem. Jde právě o tuto montáž.

Montáž na plavanou – lov s boloňkou – řetízková montáž
  1. splávek pro chytání s boloňkou, obrácená kapka
  2. bročky směrem dolů k háčku zmenšijící se, směrem dolů by pak bročky měly být umístěné dále od sebe (celkové rozmístění bročků by mělo být od 1 do 1,5 metru)
  3. obratlík
  4. návazec s háčkem

Stručný popis navázání:

Asi 120 cm od háčku umístíme na kmenový vlasec největší brok a směrem dolů připneme další brok asi 1 cm od toho předchozího. Dále pokračujeme, broky zmenšujeme, naopak rozestupy mezi nimi zvětšujeme. Poslední brok umisťujeme kousek od konce, kde navážeme obratlík, na který pak uvazujeme jednotlivé návazce s háčkem.

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….