Rybářský rozcestník

Losos na víně a zázvoru

Rychlá minutka, na másle a oleji orestované filety lososa, lehce potřené zázvorem, mírně podlité vínem, krátce podušené. Podáváme s brambory, nebo bramborovou kaší.

2 náročnost
30 minut
lososlososlosos
  • 500 g lososa (filety lososa gorbuša)
  • 1 lžíce zázvoru
  • 1 dl bílého vína
  • barevný pepř
  • máslo
  • citron
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené filety bez kůže opečeme na směsi másla a oleje 1:1, do zlatova, z obou stran.
    2. Podlijeme bílým vínem, lehce potřeme zázvorem, krátce podusíme.
    3. Na talíři posypeme barevným pepřem, ozdobíme kouskem citronu.

    Doporučení

    Podáváme s brambory, nebo bramborovou kaší.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….