Rychlá minutka, na másle a oleji orestované filety lososa, lehce potřené zázvorem, mírně podlité vínem, krátce podušené. Podáváme s brambory, nebo bramborovou kaší.
2 náročnost
30 minut
500 g lososa (filety lososa gorbuša)
1 lžíce zázvoru
1 dl bílého vína
barevný pepř
máslo
citron
olej
sůl
Příprava
Osolené filety bez kůže opečeme na směsi másla a oleje 1:1, do zlatova, z obou stran.
Podlijeme bílým vínem, lehce potřeme zázvorem, krátce podusíme.
Na talíři posypeme barevným pepřem, ozdobíme kouskem citronu.
Doporučení
Podáváme s brambory, nebo bramborovou kaší.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Chutná směs z na másle opečeného masa z kapra a dalších surovin servírovaná na topinkách. Často se podává na výlovech rybníků v jižních Čechách, podle rybníku Bezdrev je právě tato směs pojmenovaná.
Aspik lze vyrobit jak ze sladkovodních, tak mořských ryb. Například z kapra, sumce, candáta, tresky, chňapala… Vždy použijte rybí maso pevnější konzistence s malým obsahem svalových kůstek.
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….