Rybářský rozcestník

Feederové krmítko zazátkované obalovací pastou

V momentě, kdy potřebujeme chytat ve větším proudu, musíme vyřešit problém, jak docílit pomalejšího uvolňování nástrahy z krmítka do okolí. Proud nám často krmítko vyprázdní moc rychle, což není žádoucí. Tento problém má několik řešení. Já například s oblibou používám, na zazátkování feederového krmítka, obalovací pastu.

feederovéfeederovéfeederové

Kdo chytá na hodně proudných řekách ví, jak je někdy těžké docílit pomalejšího, postupnějšího uvolňování krmítkové směsi z krmítka. Je několik možností, jak tento problém vyřešit. Lze použít feederová krmítka přímo určená do silnějšího proudu, nebo použít lepivější zakrmovací směs. Další možností je pak spodní část krmítka, nebo i vrchní zajistit například obalovací pastou.

Výhodou použití obalovací pasty či případně obalovacího těsta je ten fakt, že kromě zakrmovací směsi se na lovném místě do vody uvolňuje i vůně, chuť případně i mrak právě ze zakrmovací pasty. Přitom práce s patou nebo obalovacím těstem je jednoduchá. Prostě naplníme feederové krmítko zakrmovací směsí a pěkně z obou stran otvory zalepíme zakrmovací pastou, tak docílíme opravdu pozvolného uvolňování krmení z krmítka a dokážeme tak zatraktivnit ještě více lovné místo.

Obalovací pasta podstatně prodlouží dobu, po kterou se bude ovolňovat krmení z krmítka….

Kromě výhody pozvolného uvolňování krmení z krmítka díky pastě dokážeme znásobit váhu krmítka, což se nám v hodně proudné vodě může také hodit. Jen pozor, ať nepřetížíte špičku feederového prutu!

TIP: Pokud netušíte, proč jsou na obrázcích na feederovém krmítku ty pásky, přečtěte si další náš článek: Stahovací vázací páska na feeder krmítku.

Text i foto: Jiří Langer, šéfredaktor webu

Nejčtenější články

Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….