Rybářský rozcestník

Trn (osten) se silikonovou zarážkou – šikovná pomůcka pro nastražení pop up boilie pod háček

Velmi praktická pomůcka pro rybáře v situaci, kdy chtějí pod háček napíchnout nějakou PopUp nástrahu a nemají po ruce vhodný návazec s háčkem a přívěsem pod ním.

trndavid-gumasiliconesiliconesiliconeosten-boilies-hacek5osten-boilies-hacek6

Na rybářském trhu dnes existuje stovky výrobků, které usnadňují život rybáře. Tato patří do kategorie rybářské bižuterie do kategorie lovu ryb na vlasovou metodu.

O co tedy jde? Jde o trn nebo osten, na který je možné jednoduše napíchnout jakoukoliv návnadu tužší konzistence, která na trnu spolehlivě drží díky malým zpětným hrotům. Ovšem ideální je především na PopUp boilie, tedy plovoucí kuličky boilies.

Díky silikonové zarážce, která je součástí trnu, lze snadno na návazec s háčkem, u kterého chybí přívěs, tento takto elegantně akčně pořídit a pod háček přesto nastražit nástrahu i když přívěs u háčku chyběl. Většina výrobců na rybářský trh dodává tři velikosti těchto trnů se silikonovou zarážkou.

Další články k tématu:

Text i foto: Jiří Langer

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….