Rybářský rozcestník

Externí navázání přívěsu pro boilie na háček

Jedna z možností, jak rychle na háček bez přívěsu na boilie navázat právě kouli nebo peletku pomocí přívěsu. Ale jak tedy na to, když tam žádný není? Pokud nepoužijeme různé elastické zarážky či jinou drahou rybářskou bižuterii určenou k dodatečnému umístění boilie na háček, pak nám stačí si jeden externí rychle navázat například pomocí vlasce či tenké pletenky!

  1. Lze použít vlasec, tenčí pletenku, ale v nouzi třeba i kvalitní gumičku. U metráže si odměříme potřebnou vzdálenost, jakou chceme od háčku nastražit boilie, peletku či i dva či tři kusy nástrahy, tu zdvojíme a ještě přidáme kousek na uzel a rezervu, aby se nám s přívěsem dobře pracovalo, oba konce spojíme nějakým šikovným uzlíkem, utáhneme ho, musí držet! Pak uděláme očko, kterým protáhneme háček, viz obrázek č 1
  2. Utáhneme, kouli, koule, nebo i jinou nástrahu napíchneme na jehlu, jehlu zahákneme za očko externího přívěsu a nástrahu na přívěs natáhneme
  3. Rozstřihneme přívěs a uděláme na něm uzel, ten dotáhneme, bude držet boilie jako zarážka
  4. Oba konce uzlu odstřihneme (například u vlasce můžeme pomocí zapalovače ho také rozleptat)
  5. Pokud jsme již neměli háček navázaný na návazci, navážeme návazec, ale rozhodně je lepší nejprve háček navázat na návazec a teprve potom na háček umístit nástrahu!

Nejčtenější články

Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

Jak správně udělat rybu na grilu

Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím