Rybářský rozcestník

Externí navázání přívěsu pro boilie na háček

Jedna z možností, jak rychle na háček bez přívěsu na boilie navázat právě kouli nebo peletku pomocí přívěsu. Ale jak tedy na to, když tam žádný není? Pokud nepoužijeme různé elastické zarážky či jinou drahou rybářskou bižuterii určenou k dodatečnému umístění boilie na háček, pak nám stačí si jeden externí rychle navázat například pomocí vlasce či tenké pletenky!

  1. Lze použít vlasec, tenčí pletenku, ale v nouzi třeba i kvalitní gumičku. U metráže si odměříme potřebnou vzdálenost, jakou chceme od háčku nastražit boilie, peletku či i dva či tři kusy nástrahy, tu zdvojíme a ještě přidáme kousek na uzel a rezervu, aby se nám s přívěsem dobře pracovalo, oba konce spojíme nějakým šikovným uzlíkem, utáhneme ho, musí držet! Pak uděláme očko, kterým protáhneme háček, viz obrázek č 1
  2. Utáhneme, kouli, koule, nebo i jinou nástrahu napíchneme na jehlu, jehlu zahákneme za očko externího přívěsu a nástrahu na přívěs natáhneme
  3. Rozstřihneme přívěs a uděláme na něm uzel, ten dotáhneme, bude držet boilie jako zarážka
  4. Oba konce uzlu odstřihneme (například u vlasce můžeme pomocí zapalovače ho také rozleptat)
  5. Pokud jsme již neměli háček navázaný na návazci, navážeme návazec, ale rozhodně je lepší nejprve háček navázat na návazec a teprve potom na háček umístit nástrahu!

Nejčtenější články

Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

Ryby v české kuchyni – 1. díl

Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.

Ryba v české kuchyni – 3. díl

Jak bylo uvedeno v minulých dílech, ryby se ve středověku objevovaly na stolech především šlechty, měšťanů a bohatších sedláků, ovšem postupem času si je mohl dopřát i chudý lid. Zakoupit se daly třeba na trzích, kde tehdy fungoval také barterový systém (směnný obchod), takže chudší vrstvy obyvatel mohly zakoupit nebo častěji směnit ryby od říčních rybářů, kteří je na trh dodávali. Rybáři občas ryby směnili za jiné zboží, za maso od řezníků, zeleninu, ale také košíky, či jiné potřeby do domácnosti, ale i pro práci.