Rybářský rozcestník

Jak na ryby s Rudou Hrušínským – 1 díl – dírky, Nežárka, výlovy, amur na vavřínu, kapr na divoko

V prvním dílu cyklu Jak na ryby s Rudou Hrušínským se nejprve seznámíme s moderátory pořadu. Spolu se známým hercem a vášnivým rybářem Rudolfem Hrušínským pořad uvádějí Pavel Tomi a David Havlíček. Pavel Tomi je jedním z nejlepších českých sumcařů a rybám velmi dobře rozumí, jen občas přijde pozdě nebo na natáčení trochu zapomene. Moderátorský nováček David Havlíček, který sám natáčí rybářské filmy, vám určitě prozradí různé triky, které uplatníte při lovu ryb. Pokud ovšem nemá plnou pusu, protože velmi rád jí a ochutnává rybí speciality, jak se přesvědčíte při závěrečném grilování kapra na divoko a amura na vavřínu. Nejdřív však společně vyrazíme chytat ryby na dírky…

Ukážeme si, jaké jsou vrtáky na led a vysvětlíme, proč se používají krátké pruty a samozřejmě jak a na co chytat. Rus Sergey Mezentsev, odborník na lov ryb pod ledem, nás zasvětí do historie lovu na marmyšku a představí originální ruský prut, tzv. „balalajku“. Ryby sice moc nebraly, ale pár pstruhů jsme ulovili a diváka necháme nahlédnout i pod vodní hladinu. V prvním dílu společně se Zdeňkem Samcem představíme i český revír – krásnou jihočeskou Nežárku a vypravíme se za Ing. Pavlem Míškem na jižní Moravu na první jarní výlovy, kde uvidíme pěkné ryby a velikou štiku. Navíc se dozvíme, že ryba by měla patřit i na velikonoční stůl…

Další videa z YouTube kanálu Davida Havlíčka – nastrahy.cz najdete zde: RED BASS David Havlíček

Nejčtenější články

Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….