Rybářský rozcestník

Feederová montáž s podvodním splávkem

S feederovým heavy prutem a podvodním splávkem můžeme cíleně lovit rozmanité druhy ryb. Od úhořů, mníků a kaprů až po candáty či štiky. Stačí si jen zvolit vhodný návazec a nástrahu. Mezi nejúčinnější, v kombinaci s podvodním splávkem, rozhodně patří žížaly, menší živé rybky, nebo kousky ryb mrtvých. Při cíleném lovu kaprů ve vodním sloupci pak i PopUp bolies nebo peletky.

podvodak-bubenik-truman-jasumci-chytani-podvodni-splavek-doladenipodvodak-popup1podvodak-popup-kaprštika-labe-podvodníocásešk-trumann-štikypodvodni-splavek-bubenik-filetpodvodak-feeder222podvodní

Podvodní splávek na přizvednutí návnady ode dna, je vhodný k nastražení různých nástrah, jak například PopUp boilies, tak žížal, částí rybek či rybek živých. Menší gramáže se skvěle hodí i pro lov s feederovým heavy prutem na lov jak kaprovitých ryb, tak dravců. Jde o univerzální montáž, kdy jen měníme návazce a tak můžeme během chvilky z chytání kaprovitých ryb ve vodním sloupci přejít na lov dravců a naopak.

Podvodní splávek ….

  • 1) feederový heavy prut o délce 3,6 nebo 3,90, gramáž na špičku 100 g, 120 g a více…
  • 2) kmenová šňůra, pletenka o nosnosti 5 kg, 9 kg a více…
  • 3-4) buď podvodní splávek s vodící trubičkou, nebo doplněný o bužírku, olovo 30 až 60 g
  • 5) živá rybka, nebo žížaly, PopUp boilies, části ryby …. větší jednoháček, případně dvojháček…

Stručný postup navázání

Na kmenovou šňůru navlékneme podvodní splávek. Pokud použijeme podvodní splávek s vodící trubičkou a karabinkou na zátěž, dále jen navlékneme gumový korálek a uvážeme obratlík s karabinkou. Pomocí karabinky pak měníme různé návazce. V případě, že použijeme podvodní splávek, který má vodící trubičku, ale nemá obratlík a karabinku na zátěž, nebo místo vodící trubičky použijeme bužírku, pak musíme nejprve na kmenovou šňůru navléci obratlík s karabinkou na zátěž, pak nevléci nějaký vhodný stoper (zarážku) a až pak navlékáme podovdní splávek, končíme opět obraltíkem a karabinkou.

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….