Rybářský rozcestník

Kebab rig, návazec na velké kapry

Poměrně jednoduché navázání tohoto kaprového návazce, skvělé vlastnosti a práce v ústech kapra díky obratlíku, na kterém je navázán vlasový přívěs s několika dobrotami, to dělá z této montáže na velké kapry jednoho z nejoblíbenějších návazců vůbec. Návod na navázání doplňuje sada obrázků, podle kterých tento návazec dokáže navázat i začínající rybář.

kebab-rig1kebab-rig2kebab-rig3kebab-rig5kebab-rig6kebab-rig7kebab-rig8kebab-rig10návazecatraktor-ochucenánávazec

Co budeme potřebovat:

  • vhodnou pletenku na návazce, nebo fluorocarbon, či klasický vlasec, prostě co kdo používá na velké kapry (průměr by měl být silnější, než budoucí vlas)
  • tenčí pletenku na vlasový přívěs
  • obratlík s kolečkem či oválkem (díky němu se háček v hubě kapra při zaseknutí otáčí!)
  • vhodná nástraha, kombinace, jak kdo má rád, nejlépe použijte i více barev…
  • boilies jehla

Postup navázání:

Ustřihneme si šňůru na návazec, raději o něco delší, než budeme potřebovat, na jednom konci udělíme smyčku pomocí dvou uzlíků, ten druhý je pojistný a měl by zajistit, aby se uzlíky neprotáhly očkem háčku. Na smyčku, podle obrázku, navlečeme háček a kroužek nebo oválek s obratlíkem…

… oko smyčky převlékneme přes hrot háčku…

… dotáhneme…

… očkem obratlíku protáhneme vlasový přívěs, raději si ustřihneme delší kus, stejně ho pak budeme stříhat, uděláme uzlík…

… na boilies jehlu napíchneme sestavu nástrah …

… z jehly nástrahu přetáhneme na přívěs háčku

… přívěs rozstřihneme, uděláme dva uzlíky, které nám poslouží jako zarážka…

… máme hotovo, návazec zkrátíme, jak potřebujeme, na konci uděláme smyčku se dvěma uzlíky, můžeme připnout na kmenovou šňůru a nahodit.

Slovo závěrem:

Na přívěs háčku můžeme navléci jen potápivé nástrahy, či na konec navléknout jednu PopUP kouli, nebo lze kombinovat umělé nástrahy s těmi živočišnými. Také má smysl na konec vlasového přívěsu umístit nějakou živou nástrahu jako žížalku nebo několik červů… prostě fantazii se meze nekladou. Překvapte kapry něčím neotřelým, co je zaujme a budou chtít ochutnat.

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….