Rybářský rozcestník

Pufované rybářské nástrahy

I když na trhu existuje spousty výrobků pro lidi, výrobci rybářských nástrah nezůstávají pozadu a pufují pro ryby také různé suroviny, většinou obiloviny, jako pšeničná zrna, ale například také rýži. Pufované nástrahy jsou klíčem při rychlém chytání na položenou nebo plavanou. Jde o velmi oblíbené rybářské nástrahy, které se vyrábí v široké škále velikostí, barev, chutí i vůní. Jde o naprostou klasiku při lovu kaprovitých ryb. Právě měkké pufované nástrahy bývají velice úspěšné a proto jsou tak oblíbené u mnoha rybářů.

pufovane-nastrahy2pufovana-nastraha-cesnekovapufovana-psenice2pufovana-psenice5NástrahyExtrudovanépolevkova-zavarka-smazeny-hrasek1pufovana-nastraha-burizonypufovana-psenice4pufovane-nstrahy-smes-polskopufovana-nastraha-medovka-krmitko-feederpufovana-nastraha-jahoda-krmitko-extrudovany-chlebapufovana-nastraha-psenice-scopexpuvovana-nastrha-medovka-na-privesu-kukurici

Ideálně se hodí pufované nástrahy při klasické položené spolu s využitím krmítek či PVA materiálů, ovšem oblíbené jsou také u rybářů, kteří chytají pomocí feederových prutů. I při plavané mají své příznivce. K nejoblíbenějším pufovaným nástrahám určitě patří pufované kukuřičné nástrahy, dále pšeničné pufiny a v neposlední řadě také pufovaná rýže nebo kousky extrudovaného chleba. V rybářských obchodech na sáčcích můžeme nalézt kromě slova pufovaná, také pojmy jako extrudovaná, či foukaná nástraha!

Oblíbené barvy pufovaných nástrah, příchutě med a jahoda….

A co je vlastně pufování?

Slovo pufování zná málokdo, výrobkům se spíš říká lidově „polystyren“. Speciální technologie zpracovává celá, neopracovaná zrna, zachovává výživové hodnoty, ale i příjemnou specifickou chuť obilovin, ale také například pečiva. I když na trhu existuje spousty výrobků pro lidi, výrobci rybářských nástrah nezůstávají pozadu a pufují pro ryby většinou právě obiloviny, jako pšeničná zrna, ale například také rýži. Zrna se pufují a pak dochucují různými aromaty.

Pufované nástrahy se dají nastražit nejen na háček…

Pufované výrobky se dají koupit jak v rybářských potřebách, tak i v obchodech pro lidi, kde je najdete mezi sladkostmi, nebo dobrotami ve zdravé výživě.

Někdo pufované nástrahy používá hojně, jiný jen občas, pravý boilies kaprař asi vůbec. 🙂 Ale pravda je taková, že jde o velice účinné nástrahy, které stojí za to mít ve svém repertoáru, když vyrazíte k vodě. Hlavně při krátkých vycházkách a chytání na jemno, vám často mohou pomoci k pěkným úlovkům.

Nejčtenější články

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….