Rybářský rozcestník

Pěnový polyetylén (PE pěna) na háčky

Skladování háčků, věčný rybářův problém. I když je dáme do přihrádky nějakého pořadače, stejně z nich vznikne po chvíli chuchvalec, který se těžko rozdělává. A jak to píchá! 🙂 Máme tu tip, jak jednou provždy skončit s věčným hlavolamem, chuchvalcem háčků, za který by se nemusel stydět ani Jaroslav Foglar, když psal o ježkovi v kleci. Využijte PE pěnu z krabic.

PE pěna, tedy přesně pěnový expandovaný polyetylén s uzavřenou buněčnou strukturou je skvělý právě na rybářské háčky. Výplňový materiál, která najdeme v krabicích při koupi například nějaké elektroniky, se skvěle hodí na rybářské háčky a návazce, které do pěny zapícháme tak, že se již nikdy nenapíchneme na hrot háčku, při jejich třídění a rozdělávání, když se nám do sebe zaklesnou v přihrádce pořadače.

Místo zdlouhavého vysvětlování dávám na ukázku pár fotografií.

Háčky zapíchnuté v desce z LDPE pěny…

Pohled z boku, hroty háčku jsou schované v pěně….

Budeme rádi, když i vaše skvělé vychytávky nám pošlete, stačí jedno, nebo dvě fotografie a nějaký krátký text pro vysvětlení. My se s nimi rádi podělíme s dalšími rybáři na našem webu i na stránkách na Facebooku.

Nejčtenější články

Zpráva z MiČR handicapovaných rybářů a žen v plavané 2024

Vážení přátelé sportovní rybařiny, plavané především! O posledním dubnovém víkendu proběhlo na Labi v Mělníku Mistrovství ČR handicapovaných rybářů v plavané s účastí polských závodníků a Mistrovství ČR v plavané žen. Mistrem republiky mezi handicapovanými rybáři se stal Radim Kozlovský z MO Kladruby, domácí šampionkou v plavané je pak Hana Purkrábková z MO Plaňany…

Nejoblíbenější rybářské závody na světě

Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.

Územní kolo Zlaté udice 2024

Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz a místní organizace Stříbro pořádají ve dnech 31. května až 2. června 2024 Územní kolo rybářské soutěže mládeže ZLATÁ UDICE 2024…